Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 22.07.2011.
04:39
Vestionline A

Gadafi: Ne pregovaram sa neprijateljima

Libijski lider Moamer Gadafi isključio je mogućnost pregovora sa protivnicima u sukobu koji već pet meseci potresa tu severnoafriču državu i poručio da je borba već rešena u njegovu korist.

Gadafi: Ne možete nas pobediti
 

"Borba je odlučena. Ona je odlučena u korist masa i u korist naroda", rekao je Gadafi u govoru koji je emitovan pred hiljadama pristalica režima u njegovom rodnom mestu Sirtu, 450 kilometara istočno od Tripolija, preneo je AFP.

"Ne mogu nas pobediti. Biće poraženi i otići će kućama praznih šaka", kazao je libijski lider.

On je ponovio da se niko "ne može suočiti sa milionskom vojskom".

"Prvi put se suočavate sa naoružanim ljudima", rekao je Gadafi, misleći na NATO snage, koje od kraja marta sprovode vazdušnu intervenciju u skladu sa mandatom Ujedinjenih nacija.

Gadafi je ponovo rekao da neće započinjati pregovore sa pobunjenicima, koji pod kontrolom drže istok zemlje.

"Neću razgovarati sa njima. Neće biti pregovora između mene i njih", poručio je libijski lider.

U drugom govoru, koji je emitovala državna televizija, Gadafi se obratio "sastanku plemena iz Misrate" i pozvao na "marš na grad" koji bi ga oslobodio od pobunjenika.

Pobunjenici: Gadafi postavio mine u Bregi i naftnim poljima

 

Snage libijskog lidera Moamera Gadafija postavile su mine na naftne instalacije u strateški važnoj luci Bregi, kako bi mogle da ih dignu u vazduh u slučaju da režim izgubi kontrolu nad gradom, izjavio je lider pobunjenika Mahmud Džibril.

Džibril je kazao i da je režim podmetnuo eksplozivne naprave u naftnim poljima, ali nije precizirao o kojim nalazištima nafte je reč, preneo je AP.

U Bregi se nalaze rafinerije nafte i luka koja služi za njen izvoz, ali naftna polja se nalaze mnogo južnije, u pustinjskim oblastima.

"Nažalost, Brega je sada veliko minsko polje. Otkrili smo da su postavili mine na celom području. Čak su neka od naftnih polja puna bombi i eksploziva", rekao je on.

POVEZANE VESTI

Petak 22.07.2011. 10:07
Znaju "goloruki" da im prijatelje interesuje samo nafta pa sada pokušavaju da namame NATO da krene peške osvoji Bregu i razminira postrojenja. Sami nisu ni blizu tih postrojenja jer da jesu već bi Gadafi potpalio lagum, jer on i jeste to minirao da rokne ako osvoje Bregu. Samo su još više učvrstili NATO sa tim da ne ulazi u Bregu dok ne maknu Gadafija. Domaći izdajnici su im se zgadili jer su alavi, nezasiti i izdali sopstvenu zemlju za šaku dolara. Takvi su svi izdajnici.
Petak 22.07.2011. 04:43
Zapad tvrdi sasvim suprotno od Gadafija,ali ko pametan im veruje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online