Ponedeljak 1. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 09.07.2011.
15:04
Vestionline A

Gadafi zapretio: Oko za oko, zub za zub

Libijski vođa Moamer Gadafi zapretio je da će izvesti na stotine napada po Evropi kako bi se osvetio za akciju koju predvodi NATO u Libiji.

Moamer Gadafi zapretio Evropi
 


"Stotine Libijaca postaće mučenici u Evropi. Rekao sam vam da sada važi pravilo oko za oko, zub za zub", izjavio je Gadafi u govoru objavljenom na libijskoj državnoj televiziji. "Ali daćemo im šansu da se opamete", dodao je on i ocenio da bi trebalo da budu oslobođena ostrva koja su bila arapska, pominjući Kanarska ostrva, Siciliju, kao i Andaluziju.


"Žele da kontrolišu našu naftu i ljubomorni su jer nam je Bog dao taj dar", istakao je Gadafi pred oko 50.000 ljudi u pustinjskom gradu Sabi, oko 800 kilometara južno od Tripolija.


On je poručio da "libijski narod nema problema" već da su "kolonijalne snage te koje ga imaju".


"Žele da kontrolišu našu naftu i ljubomorni su jer nam je Bog dao taj dar", istakao je Gadafi.


"Ne bojimo ih se. Nemamo drugog izbora, moramo se odupriti, postati mučenici i boriti se do kraja", zaključio je Gadafi, prenosi Gardian, a objavio je Index.hr.

U petak 8. jula, veliki broj Gadafijevih pristalica okupio se na glavnom trgu u Tripoliju pozivajući na oslobađanje gradova.

POVEZANE VESTI

Subota 09.07.2011. 17:40
Moguće je da je ovo zapadna propaganda kako bi se dalo povoda za kopnenu invaziju. Uopće nije isključena mogućnost da će biti izvedno par bombaških napada po Europi, optužiti će se Libija i eto ti na...Kopnena invazija punog opsega.
Subota 09.07.2011. 15:43
Radi se o gradu Sabha koji je administartivni centar oblasti Fezzan, a čuven je kao vojna baza još od srednjeg veka. U vreme italijanske okupacije je dovršena tvrđava Fortressa Margherita čija slika se nalazi na novčanici od 10 dinara. U tvrđavi je posle proterivanja kolonizatora otvorena Vojna Akademija na kojoj je Gadafi posle vojnog udara protiv kralja Idrisa objavio da je " svanula nova era za libijski narod". Ovo je jedan od najvećih vojnih centara Libije sa podzemnim hangarima i kompletnom infrastrukturom za komandni cetar u klasičnom ratu.Odatle će Gadafi da loži po pobunjenicima čim ostanu bez vazdušne podrške onih junaka na 10 km visine. Sada može to da pokaže jer je NATO bankrot.
Subota 09.07.2011. 15:52
DRZI SE, PRIJATELJU NAS!!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online