Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Petak 08.07.2011.
20:58
Beta A

Tripoli: Veliki skup podrške Gadafiju

Hiljade pristalica libijskog vođe Moamera El Gadafija danas su posle velike molitve petkom održali skup na glavnom trgu u Tripoliju pozivajući na oslobađanje gradova koje su zauzeli pobunjenici.

Imami su pozivali vernike preko SMS poruka da masovno izađu danas na Trg. Na demonstracijama su uzvikivani slogani u čast "vođe revolucije" Gadafija, koji se ovog puta nije obratio okupljenima.

U molitvi imam je rekao da je "došlo vreme za džihad" i pozvao vernike da krenu i oslobode gradove koje su zauzeli pobunjenici kao i da se bore protiv "krstaških snaga".

Za razliku od Bengazija, Tripoli je uz Gadafija

Frans pres javja i da je u toku akcija da se ublaže sankcije Ujedninjenih nacija protiv Libije, jer bi mogle da izazovu veliku humanitarnu krizu.

Pozivajući se na diplomatske izvore agencija javlja da predstavnici UN razgovaraju s libijskom vladom i s pobunjenicima o načinu da se ublaže međunarodne sankcije Libiji, zbog straha da bi mogle da izazovu nestašice, posebno u lekovima.

Diplomatski izvori rekli su agenciji da su predstavnici Nacionalnog prelaznog saveta, političkog tela pobunjenika, i Gadafijevog režima razgovaralil prošle nedelje u Ženevi s predstavnicima Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o sastavljanju spiskova oblasti koje bi mogle da budu izuzete od sankcija.

Organizacije zadužene za dostavljanje humanitarne pomoći Libiji javjaju da su se pojavile nestašice najosnovnijih stvari, kao što su vakcine, i to i u oblastima pod kontrolom Gadafija i u delovima zemlje koje kontrolišu pobunjenici.

Gadafi: Režim je narodni i neće pasti

 

Gadafi je večeras izjavio da njegov režim neće pasti i pozvao NATO da prekine vazdušne napade na libijsku vojsku.

 

"Libijski režim neće pasti. Režim se oslanja na narod a ne na Gadafija. NATO greši ako misli da može da obori ovaj režim", rekao je Gadafi u poruci objavljenoj na skupu nekoliko hiljada njegovih pristalica u Sebi, oko 750 kilometara južno od Tripolija, odakle je rodom.

 

"Ovo okupljanje od više od milion ljudi predstavlja novu poruku Evropi, krstašima i kolonijalistima: ovaj režim nije Gadafijev, to je režim naroda i ovaj narod neće dati ni pedalj svoje zemlje i neće se povinovati osvajačima", navodi Gadafi u poruci.

 

Gadafi, koji se poslednji put obratio svojim pristalicama 1. jula, ponovo je zapretio da će zaratiti sa Evropom, koju je pozvao na dijalog s libijskim narodom kako bi se okončao konflikt.

 

"Naš jedini izbor je otpor. Mi smo ovde kod kuće i ne plašimo se ratne mašinerije", dodao je on navodeći da NATO treba da obustavi napade i ostavi Libijce da sami reše svoje probleme.

POVEZANE VESTI

Petak 08.07.2011. 21:51
NATO nije niti sanjao da će se naći u ovakvim govnim...Pre pre precijenili su se. Sada im ne ostaje ništa nego invazija koja će završiti u krvi do koljena.
Petak 08.07.2011. 21:46
Ziveo Gadafi, jedini legitimni vodja svog naroda! Ziveo Libijski narod!!
Petak 08.07.2011. 21:05
Ovo je dokaz da Gadafijev režim nije onakav kakvim ga zapadni mediji predstavljaju, i da narod podržava Libijsku Džamahiriju !!! Samo Napred !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online