Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 05.07.2011.
13:41
Srna A

Gadafija će naslediti sin Saif el Islam?

Ruski dnevnik "Komersant", pozivajući se na višerangirani izvor, piše da je libijski lider Moamer Gadafi voljan da ode sa vlasti u zamenu za garancije za bezbednost i ako bude dozvoljeno njegovom sinu Seifu el Islamu da se kandiduje za predsednika.

Predsednik Libije: Moamer Gadafi
 

Ruski dnevnik nije identifikovao izvor vesti koja je objavljena dan nakon razgovora između zvaničnika Rusije i generalnog sekretara NATO Andersa fog Rasmusena i predsednika Južnoafričke Republike Džejkoba Zume kojima je dominirala tema pronalaženja načina za okončanje rata u Libiji.

"Gadafi je signalizirao da je spreman da se odrekne vlasti u zamenu za garancije za bezbednost", piše "Komersant" , citirajući višerangirani izvor u ruskom rukovodstvu.

Isti izvor rekao je da su i druge zemlje, uključujući Francusku izrazile volju da pruže te garancije.

"Komersant" tvrdi da Gadafi traži da, ako ode sa vlasti, bude dozvoljeno njegovom sinu Saifu al Islamu da se kandiduje na izborima. Analitičari navode da je to uslov koji pobunjenici možda neće prihvatiti.

Libijska vlada juče je saopštila da je bilo razgovora sa članovima opozicije, ali da druga strana ne želi da popusti u stavu prema Gadafiju.

Saif al Islam je u intervjuu francuskim medijima rekao da ne postoji šansa za pregovore o okončanju 42-godišnje vladavine njegovog oca, dok je pobunjenički Nacionalni prelazni savet odustao od ranijeg saopštenja da bi Gadafi mogao da ostane u Libiji nakon odlaska sa vlasti.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.07.2011. 13:59
Ovo mi zvuči kao i priče koje su se pojavile i prije nego što su počeli bombardirati Libiju... da je Gadafi pobjegao iz zemlje, da su ga napustili svi sinovi itd itd. Dokle će nas umarati ovakvim vijestima?
Utorak 05.07.2011. 15:04
Bacili su kosku među Engleze i Francuze, zna se da je Saif i kuvan i pečen sa Englezima i njihovim političarima. Onda Sarkozju propade njegova investicija, a spremaju mu se izbori. Jedva se rešio Štros Kana, a sada mu samo treba Saif u Libiji posle tolikog posla. Razvaliće ih Gadafi do kraja, pa će ostati sam sa pobunjenicima kako je i počelo..
Utorak 05.07.2011. 14:00
Vesti mogli bi malo da pisete o tome kako je Gadafi presreo posiljku oruzja iz Katara u Libiju sa brodovima koje je bilo za pobunjenike a navodno i oruzje iz Francuske za pobunjenike .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online