Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 04.07.2011.
22:44
Vestionline A

Gadafi već 2 meseca pregovara sa pobunjenicima

Predstavnici libijske vlade i pobunjenika pregovaraju o prekidu četvoromesečnih krvavih sukoba i u tim razgovorima ostvaren je napredak, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Libije Haled Kaim.

On je na konferenciji za novinare u Tripoliju saopštio da se pregovori vode van Libije, a traju već dva meseca. Njihov cilj je prekid neprijateljstava, vraćanje države u normalno stanje i utvrđivanje okvira za dijalog o konačnom rešenju krize.

Moamer el Gadafi


Prema rečima Kaima, neke članice NATO ne samo da ne podržavaju, nego i otežavaju pregovore.


O pregovorima se do sada ćutalo zbog toga što pobunjenici nisu složni i ne mogu da se usaglase, rekao je Kaim.


Predsedavajući pobunjeničkog veća Mustafa Mohamed Abdel Džalil danas nije komentarisao pregovore, ali je izjavio da ne postoji mogućnosti da Gadafi ostane u zemlji nakon što je Međunarodni krivični sud izdao nalog za njegovo hapšenje.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.07.2011. 08:42
: Gadafi bi odavno "sklopio sporazum" sa pobunjenicima da se NATO agresori nisu umesali i da su ostavili pobunjenike, kojih nema mnogo, niti znaju kuda ce.....potpuno su nemocni i sve ocekuju od NATO-a......a NATO je predaleko otisao, sad ni oni ne znaju sta ce....na stetu mira buducnosti Libijskog naroda. NATO VRATI SE KUCI!!!!!
Utorak 05.07.2011. 09:56
NATO je izgubio rat čim je počeo s bombardiranjem. To oni tada nisu shvaćali, ali sada znaju. Sada se postepeno povlače pokušavajući izbjeći globalnu sramotu. Ti pobunjenici su doista hrpa divljaka koji na čelu imaju još veće divljake. S njima nije za pregovarati nego ih treba potamaniti. Gadafi to zna, ali zbog NATO akcije to ne može. Zna se zašto je NATO protiv prekida vatre. Njima je u cilju kompletno uništiti vojnu sposobnost Libije, smaknuti Gadafija i onda kad to riješe eliminirati pobunjenike optužujući ih da su članovi al kaide...I staviti svoje ljude. Bome, neće uspjeti.
Ponedeljak 04.07.2011. 23:22
Plemenski vodje podrzavaju Gadafija, pobunjenici to znaju i jedino na sta se mogu osloniti je zapadna propaganda koja nema veliki utecaj medju muslimanima i koja je izgubila medijski rat svetski gledano. Fast food je sistem koji koriste paraziti, tjerajuci te da jos iz svojih rezervi placas sta su ti doneli unistenje infrastrukture i svoju vlast. Irak, Afg, Libija- ne izgleda bas tako, prognoziraju jos godine krvi i para poreznih obveznika-urusit ce se iznutra. U intervjuu rece Mac islama da se Libijcima ne zuri, jer oni nemaju kuda. Na kraju ce jos da se pomire medjusobno Libijci, a isteraju vodje rebelsa i al quaidu u EU- ....to ce da budu ti skakavci o kojim prica Gadafi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online