Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 28.06.2011.
21:14
Vestionline A

Mali rat na ulicama Atine

Hiljade demonstranata protestvovalo u Atini zbog najavljenih mera štednje. Demonstranti bacali kamenice i molotovljeve koktele na policajce, privedeno 18 ljudi. Protest je prepodne bio miran, ali je poslepodne policija više sati ispaljivala suzavac i šok bombe na više stotina mladih.

Sukobi na ulicama Atine
 

Na centralnom atinskom trgu Sintagma, ispred parlamenta koji sutra treba da glasa o paketu mera, čuju se uzvici "Radnici, možete da živite bez gazde", "Želimo prava za radnike, a ne profit za gazde" i "Nema žrtvovanja za plutokratiju".


Na atinskom trgu bilo je raspoređeno više od 5.000 policajaca dok je na protestu učestvovalo više od 20.000 ljudi, ali je njihov broj postepeno smanjivan da bi na kraju na Sintagmi ostale samo grupe mlađih demonstranata.

Policija je saopštila da je 18 ljudi privedeno tokom nereda, od kojih je pet zadržano u stanici dok su povređena četiri policajca, koji su prebačeni u vojnu bolnicu, preneo je AP.

Tokom popodnevnih nereda, grupa demonstranata je zapalila dva kamiona kompanija mobilne telefonije za koje su, kako navodi Rojters, verovatno mislili da su reportažna kola TV stanica, išaravši ih sloganima protiv medija i banaka.

Televizija ERT javlja da su škole i sudovi zatvoreni, bolnice rade sa minimalnim brojem ljudi, a prekida u saobraćaju biće i na kopnu, i na moru i u vazduhu. U štrajku jedinio ne učestvuje atinski metro.
 

Demonstracije se održavaju i u Solunu, drugom po veličini gradu u Grčkoj, kao i u drugim gradovima širom zemlje. Zatvoren je i jedan od najprometnijih graničnih prelaza Ezvoni, gde je formairana kolona vozila.

Nekoliko sati pre štrajka premijer Jorgos Papandreu pozvao je poslanike da podrže stroge mere štednje kako bi se zemlja izbavila iz teške dužničke krize.


Ishod glasanja je za sada neizvestan budući da se Papandreu suočava sa protivljenjem i u samoj vladajućoj stranci PASOK koja ima tesnu većinu od 155 od ukupno 300 mesta u parlamentu.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.06.2011. 21:19
Alo bre,kako sad hiljade demonstranata?Oni su demonstranti,srušili su i prejebali pola Atine,a kad se u BGD polomi jedan izlog onda odmah huligani i paljba da se to samo u Srbiji dešava?Da ceo svet gleda sa čuđenjem vesti iz Srbije da su dva kontejnera zapaljena,a ovo je kul?Ajde sad demokratski majmuni,da vas vidim,ili mi je Bog uslišio želju pa ste pocrkali?
Utorak 28.06.2011. 21:28
Tako radi narod koji ima mu..da da se obracunaju sa nepravdom.Mi,eh mi smo podbacili ko preplasena kuja.
Sreda 29.06.2011. 12:16
prebacite malo srbiji. ovde narod drema. kao i samozvana opozicija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online