Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 28.06.2011.
13:46
Vestionline A

Samo štednja spasava Grčku od bankrota

Komesar Evropske unije za ekonomska i monetarna pitanja Oli Ren apelovao je danas na grčki parlament da usvoji nove mere štednje, uz upozorenje da je to "jedini način da se izbegne trenutni bankrot".

Zbog loših ekonomskih uslova u zemlji, radnici su izašli na ulice
 

"Grčka će se ove sedmice naći na ključnoj raskrsnici. U pitanju su budućnost te zemlje, kao i finansijska stabilnost Evrope", naveo je Ren u saopštenju, prenela je agencija AFP.

"Verujem da su politički lideri Grčke u potpunosti svesni odgovornosti koju nose na svojim plećima kad je reč o izbegavanju bankrota. Jedini način da se izbegne trenutni bankrot je da parlament usvoji revidirani ekonomski program", istakao je evropski komesar.

Grčki premijer Jorgos Papandreu je sinoć zamolio poslanike u parlamentu da podrže njegov plan za smanjenje državne potrošnje za 28,6 milijardi evra do 2015. godine, kao i za prodaju dela državne imovine, kako bi se ispunili zahtevi EU i Međunarodnog monetarnog fonda.

Ukoliko mere štednje budu izglasane, Grčkoj će biti odobrena 12 milijardi evra vredna peta tranša paketa pomoći EU i MMF-a, vrednog ukupno 110 milijardi evra, a ministri finansija evrozone će moći da počnu da rade na novom paketu pomoći na razgovorima u Briselu u nedelju.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.06.2011. 14:42
Zanima me prodaja drzavne imovine,ostrva,predpostavljam, koja ce po smesno maloj ceni biti prodata bogatim clanicama EU i grci to znaju. Ako sada ne uspeju da to sprece odose najbolji delovi Grcke u vlasnistvo stranaca. Dobar primer nama iz Srbije koliko je blagostanje biti clan EU.
Utorak 28.06.2011. 15:33
Nema Grčkoj spasa jer većina naroda jednostavno nema šta da štedi jer pljušte otkazi i gase se firme. Brodogradilišta sa 15.000 radnika su zaključana, ostalo 300 ljudi na održavanju. Britanci su napravili analizu korupcije koja se odražava u punim kovertama zvanim "fakelaki" za poreske inspektore. Najbogatiji godinama prijavljuju minimalne prihode a grade kuće sa bazenima vrednosti milione evra po kvartovima za odabrano društvo. Komplet poslovanje velikih tajkuna je išlo preko of šor firmi na egzotičnim ostrvima.Sada odbijaju da plaćaju porez prema vrednosti imovine i počinje lom jer drugih izvora nema. Imaćemo prilike da vidimo šta i nas čeka uskoro.
Utorak 28.06.2011. 16:04
Ja se iskreno nadam dace Grci bit uporni pa da protestuju do kraja i da nece bit prihvacene mjere stednje , zasad jim dobro ide blokirana je cela drzava . Ako Grcka bankrotira Eu je korak blize propasti :))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online