Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 27.06.2011.
21:21
Vestionline A

NATO uništio Gadafijev autobus

U današnjem NATO bombardovanju uništen je luksuzni autobus za putovanja libijskog lidera Moamera Gadafija, parkiran u njegovoj rezidenciji u Tripoliju, javio je izveštač francuske agencije AFP.

Pobunjenici ne odustaju od borbe
 

Predstavnici libijske vlade koji su odveli novinare na mesto napada, rekli su da su dve rakete NATO pogodile autobus, koji je Gadafi često koristio tokom putovanja po Libiji.

Ranije danas zapadne novinske agencije javile su da su se dve snažne eksplozije čule u centru Tripolija, gde se nalazi Gadafijeva rezidencija Bab al Azizija, ali tada nije saopšteno šta je pogođeno.

NATO je u martu započeo vazdušnu kampanju u Libiji gađajući položaje režimskih snaga i vojne objekte, a često je na meti i kompleks Bab al Azizija, podsetila je francuska agencija.

Zvaničnik UN: Pobunjenici u Libiji u blagoj prednosti

Libijski pobunjenici, kojima NATO pruža pomoć, sada su u blagoj prednosti u odnosu na snage lojalne libijskom vođi Moameru Gadafiju, rekao je generalni podsekretar UN za politička pitanja Lin Pasko Savetu bezbednosti UN.

"Iako ne znamo sve detalje vojne situacije na terenu, jasno je da sada blagu prednost imaju opozicione snage, kojima NATO povremeno pruža pomoć izvođenjem vazdušnih napada", kazao je Pasko.

Ovo je, kako je naveo AP, prvi put da je jedan zvaničnik UN javno nagovestio da se situacija u ratu u Libiji preokreće u korist pobunjenika od kada su pre više od tri meseca snage NATO-a, u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti, počele bombardovanje kako bi zaštitile civile.

Presko je, takođe, potvrdio da se sukobi približavaju libijskoj prestonici Tripoliju, kao što javljaju izveštači sa lica mesta.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.06.2011. 22:19
Slabo, slabo, prokleto slabo njima to ide...Na što su spali da ništa drugo ne mogu gađati nego autobuse? Uskoro će valjda početi gađati prodavaonice s igračkama...U najboljem slučaju (za zapadne fašiste i njihove petokolonaše) treba im još 2-3 mjeseca da bi uopće stigli do Tripolija. Ako uopće počnu borbe za Tripoli, i ako se narod bude jako branio (ipak je to miljunski grad) nema šanse da padne prije kraja ove godine. A bome, do tada se svašta može dogoditi, kako na lokalnoj, tako i na globalnoj sceni. Kako god bilo, moje je mišljenje da su zapadnjaci posve nepredviđeno upali u velika govn...i da im nije bilo na kraj pameti da će ovo ovoliko dugo trajati.
Ponedeljak 27.06.2011. 21:53
Ja mislim da ako ne dođe do nekih drasticnih promjena , da ce Gadafi ovaj rat izgubit , verovatno je svima realnima jasno da Natu nece sfalit raketa , aviona i volje za ubijanje civila i mjesanje u untrasnje stvari druge drzave . Ti Natovi teroristi , dobivaju sve vise i vise nauruzanja , a napadi sa vazduha su sve jaci i jaci .
Utorak 28.06.2011. 00:01
Jaka stvar.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online