Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 12.06.2011.
14:38
Vestionline A

Američka krstarica u Crnom moru, Rusi se bune

Rusija je danas protestovala zbog dolaska američke ratne krstarice naoružane balističkim projektilima na manevre sa Ukrajinom u Crnom moru, upozorivši da je to pretnja po nacionalnu bezbednost, javljaju agencije. "Imamo niz pitanja u vezi sa dolaskom američke krstarice USS 'Monterej' naoružane protivraketnimi sistemom Aegis na američko-ukrajinske manevre saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ministarstvo ističe da je Ruska strana više puta ponovila da neće biti ravnodušna prema pojavi elementata američke strateške insfrastrukture u blizini ruske granice i da će takav korak smatrati pretnjom po bezbednost zemlje, navedeno je u saopštenju.

Rusija, kako se dodaje razume da je stacioniranje "Montenereja" u evropskim vodama deo američkog plana o raketnom štitu, ali ne vidi zašto to mora da bude tako blizu njenih granica.

Pretnja: USS "Monterej"

Američki predsednik Barak Obama rekao je 2009. godine da će odustati od planova njegovog prethodnika Džordža Buša da se delovi raketnog štita postave u Poljskoj i Češkoj i najavio da će umeto toga biti postavljena mobilniji sistemi sa projektilima kratkog i srednjeg dometa usmerenim prema Iranu.

"Prema zvaničnoj američkoj verziji, ratni brodovi se mogu rasporediti u Crnom moru u slučaju potrebe, recimo zbog izbijanja sukoba u regionu," navelo je rusko ministarstvo, uz napomenu da ne vide kakav su sukob američki komandanti imali u vidu kada su pomerili ratni brod sa Mediterana na istok, prenosi Rojters.

Protest iz Moskve stiže neposredno pošsto Rusija i Zapad prošle nedelje nisu uspeli da postignu napredak u vezi raketnog štita za Evropu, pri čemu se Moskva žali da se druga strana oglušuje o zahteve Rusije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.06.2011. 16:16
Izgleda da se Amerikancima žuri ka smaku svijeta...Nemam pojma koji im je vrag i što ovako izravno provociraju. Rusija možda nije SSSR, ali neće stajati skrštenih ruku. Nije to Rusija iz 91', jedva preživjela. To je Rusija 20 godina kasnije, najveći izvoznik plina, druga po nafti, s kompletno obnovljenom vojskom. Tako da baš me zanima odgovor Rusa.
Nedelja 12.06.2011. 14:52
opet ovi demoNkrati cackaju ali ovoga puta bas su otisli predaleko.....kako su uplovili u Crno more tako brzo ce se iz njega i povuci videcete.....nece braca Rusi to da trpe.....dovoljno je da im Putin digne dva tri Suhoya cisto da obave jedan prelet da ih pozdrave hahaha.......ima Ameri da okrecu kormilo odmah nazad......
Nedelja 12.06.2011. 16:33
Ajde Rusi ne blebečite nego ih roknite ako imate muda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online