Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 31.05.2011.
16:32
Vestionline A

Lažna uzbuna u Hagu - stigao Mladić

Novinare, ali i predstavnike Haškog tribunala u Hagu, u očekivanju prebacivanja Ratka Mladića, jutros je u šest sati i 15 minuta podigla na noge lažna uzbuna o dolasku najpoznatijeg haškog optuženika.

I pored ružnog vremena novinarske ekipe se skupljaju oko Tribunala

"I ja sam bila probuđena. Normalno, svaki put kad postoji jedan ovakav događaj, svi su zainteresovani da znaju kada će i kako osoba biti prebačena u Hag", rekla je portparolka Suda Nerma Jelačić.

Ona je podsetila da ni Beograd, ni Hag neće saopštavati tačno vreme transfera, a na pitanje postoji li okvirni rok u kojem Tribunal očekuje Mladića, rekla je da bi to moglo da bude "u toku ove sedmice".

"Mi se vodimo pravnim rokovima koji su propisani srbijanskim zakonom, a srbijanski zvaničnici su rekli dva do četiri dana - dakle, u toku ove sedmice. Mi smo u Hagu spremni, kad god ta odluka bude donesena", zaključila je Jelačić.

A ispred Haškog tribunala se, uprkos kiši i prohladnom vremenu, i dalje skupljaju novinarske ekipe, sve je više reportažnih kola, iako sam Sud deluje uobičajeno: oko podneva, na spratu je u toku suđenje Radovanu Karadžiću, u prizemlju montiraju dodatnu opremu za predstavnike medija, a jedan kurir doneo je nekom u Tribunalu veliki buket cveća.

Što se tiče lažne uzbune, svi su već do 6.45 saznali da nije u pitanju izručenje, već da je Mladić u Beogradu posetio grob svoje ćerke. 

Specijalni sud u Beogrdu odbio je jutros pristiglu žalbu na izručenje Ratka Mladića sudu u Hagu. Tužilac Srbije za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je da će Mladić biti isporučen što pre, što zavisi od vremena koje je potrebno ministarki pravde Snežani Malović da potpiše izručenje. Mediji su preneli da je izručenje moguće već danas.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.05.2011. 17:18
Е сад ће се свашта издогађати... ... јер зло добро донијети неће.
Utorak 31.05.2011. 23:27
"Mi se vodimo pravnim rokovima koji su propisani srbijanskim zakonom, a srbijanski zvaničnici su rekli dva do četiri dana - dakle, u toku ove sedmice. Mi smo u Hagu spremni, kad god ta odluka bude donesena"..... рече Нерма Јелачић. Судећи по имену и презимену, муслиманка удата за хрвата. Али можда то и није тако битно... Него,од кад смо ми "србијанци" са "србијанским" законом?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online