Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 28.05.2011.
06:33
Beta A

Lukašenko proteruje ruske medije?

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da želi da okonča aktivnosti određenih ruskih medija koji, kako je rekao, negativno izveštavaju o teškoj finansijskoj krizi kroz koju prolazi ta bivša sovjetska republika.

"Najveća histerija je stvorena u ruskim medijima", izjavio je Lukašenko na sednici vlade.

"Posmatrao sam takođe i naše i strane medije koji su postali dominantni", dodao je beloruski predsednik, aludirajući na ruske medije koji imaju svoja dopisništva u Belorusiji.

On je kazao da ne želi da otkrije nazive tih medija "kako im ne bi pravio reklamu", i

Rusi šire propagandu: Aleksandar Lukašenko

dodao da je potrebno učiniti "sve kako ti mediji više ne bi bili prisutni" u Belorusiji.

Na pitanje izveštača Frans presa, potpredsednik beloruskog udruženja novinara Andrej Bastunec ocenio je da se Lukašenkove izjave odnose "pre svega na ruske nacionalne tv stanice" koje su u poslednje vreme puno izveštavale o nezadovoljstvu potrošača u Belorusiji.

Polednjih nekoliko dana stanovnici te zemlje su pohrlili u menjačnice kako bi se otarasili sve slabije rublje i napravili zalihe kupujući u prodavnicama.

Belorusija je prošle sedmice devalvirala za trećinu vrednosti nacionalnu valutu, pošto su devizne rezerve počele ubrzano da opadaju.

Vlasti te zemlje pregovaraju sa partnerima iz bivših sovjetskih republika o kreditu vrednom tri milijarde dolara.

Lukašenko, koji razmatra mogućnost da pribegne i privatizaciji kako bi doprineo oporavku zemlje, optužio je ruske političare da zajedno s ruskim medijima šire paniku sa ciljem da smanje vrednost beloruskih državnih firmi u kojima bi eventualno bio prodat državni paket akcija.

"Neće biti rasprodaje državnih dobara", poručio je predsednik Belorusije.

POVEZANE VESTI

Subota 28.05.2011. 07:43
predsednik koji sigurno stiti beloruske nacionalne interese...nazalost u poslednje vreme, podmecu mu nogu i rusi....neshvatljiva je zapravo ruska politika prema lukasenku....."sklanjanjem" lukasenka, najvise bi zapravo rizikovala rusija....zapad bi sigurno gledao da dovede na vlast nekog "juscenka" na beloruski nacin.....bio sam dosta puta u belorusiji i video velike promene koje je ucinio lukasenko....smatram da putin, ni 10%, nije doveo rusiju u red, koliko je to uradio lukasenko sa belorusijom....rusija i belorusija su i bukvalno "dva oka u glavi".....sto se tice ruskih medija, dosta njih su bas prozapadno "orijentisani"....prema zapadnom novcu, koji im obilato stize.....
Subota 28.05.2011. 09:53
Čovek koji je promenio Ustav države da bi mogao da se kandiduje više od dva mandata koji su mu istekli je bednik pa šta god ko mislio. Car Putin je to elegantnije izveo sa Medvedevim. Izeš Lukašenka kada nema jednog čoveka u okruženju kome može da veruje. Inače Belorusija u celini zavisi od Ruskih energenata i sirovina. Car Putin je rešio da završi priču i da silna dugovanja Belorusa pretvori u Rusko vlasništvo, a Lukašenko neka se vrati za direktora poljoprivredne zadruge. Sada dolaze ozbiljna vremena nije to više za igranje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online