Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 25.05.2011.
11:49
Vestionline A

NATO ispunjava sopstvene ciljeve u Libiji

NATO ispunjava sopstvene ciljeve u Libiji, a moguće je i da se međunarodna koalicija priprema za kopnenu operaciju u toj zemlji, rekao je stalni predstavnik Rusije pri toj alijansi Dmitrij Rogozin.

Na ovakvu mogućnost ukazuje transfer francuskih i britanskih borbenih helikoptera na libijsku obalu, ocenio je Rogozin sinoć za TV kanal "Rusija 24". NATO se najpre obavezao na ispunjenje rezolucije Saveta bezbednosti UN, što, kako smatra Rogozin, ta alijansa ne čini.

NATO priča jedno, radi drugo: Dmitrij Rogozin
 

"Umesto da zaustave isporuku oružja u zone sukoba, postoje izveštaji o njegovom dopremanju. Umesto da zaštite civile, bombarduju se stambene oblasti", rekao je Rogozin, a prenosi Itar-Tass.

Rogozin je naglasio da, sve u svemu, NATO ne ispunjava odredbe rezolucije, već pokušava da sruši režim libijskog lidera Muamera Gadafija, što je direktno suprotstavljeno odlukama SB UN.

Moskva planira da zatraži zvaničnu istragu u administraciji NATO, kako bi razjasnila mogućnost kopnene operacije protiv Gadafija, najavio je Rogozin. Neophodno je podsticati pregovore o mirnom rešenju sukoba u Libiji, kao i da libijski narod odluči o Gadafijevoj sudbini, zaključio je on.

Međunarodna intervencija u Libiji počela je 19. marta, u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN u cilju zaštite civila, a NATO je komandu nad ovim operacijama preuzeo krajem marta.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.05.2011. 12:22
Hocete li vi i konkretno da uradite nesto, kako bi ste sprecili ubijanje libijskih civila, ili samo pricate, koliko da nesto kazete? Izgleda da ce biti isto kao i sa bombardovanjem Srbije, samo lajete, a od ujeda nista. Gde li se dede onaj ruski ponos i borbenost? Eeej, sramote!
Sreda 25.05.2011. 16:05
Drugovi, stvar nije tako jednostavna. Pokušati ću slikovati opisati situaciju u svijetu. Dakle, zamislite to kao da ste u avionu koji leti na npr. 10 hiljada metara. U avionu se nalazi luđak koji ima bombu i spreman ju je upotrijebiti i unišiti avion. S druge strane, i vi isto imate bombu koja može unišiti tog luđaka, ali i avion (dakle i sebe). Tako i Rusi, ili Kinezi. Što da rade? Da upotrijebe nuklearni arsenal kako bi spriječili ovo u Libiji? Na koji drugi način da spriječe ovo? Veto? Oni su znali da i da su uložili veto ne bi bilo nikakve koristi. Tako da nije tako jednostavno kao što izgleda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online