Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 14.05.2011.
14:32 >> 19:33h
Vestionline A

Žipe: Gadafi je gotov

Francuski ministar spoljnih poslova Alen Žipe založio se danas za jačanje vojnog pritiska na režim libijskog vođe Moamera Gadafija, i složio se sa ocenom da je Gadafi gotov.

"Želimo da pojačamo vojni pritisak jer s obzirom na ličnost Gadafija on samo to razume, odnosno silu", rekao je Žipe u intervjuu objavljenom danas u arapskom dnevniku Al Hajat.

Žipe veruje da je Moamer Gadafi pobeđen

Žipe je ocenio da se u vazdušnim udarima NATO-a u Libiji "u velikoj meri štiti civilna populacija". Francuski ministar je takođe rekao da intervencija u Libiji neće trajati mesecima nego da je to pitanje nedelja.

On je naglasio da uporedo sa vojnim pritiskom, libijski Prelazni nacionalni savet vodi političku akciju, i da je sve više priznat u svetu kao nezaobilazan sagovornik.

Upitan da li je Gadafi "gotov" Žipe je odgovorio potvrdno.

"Da potpuno sam u to ubeđen. Ne može ostati na vlasti neko ko je odgovoran za hiljade žrtava u svom sopstvenom narodu", rekao je Žipe.

Sarkozi primio predstavnika libijskih pobunjenika


Predstavnik libijskih pobunjenika Mahmud Džibril razgovarao je danas u Parizu s francuskim predsednikom


Nikolom Sarkozijem o situaciji u Libiji i procesu demokratske tranzicije. Na sastanku je bio i francuski premijer Fransoa Fijon, a posle razgovora nisu date izjave novinarima.

 

Sarkozi je 10. marta razgovarao s Džibrilom. Tog dana je Francuska bila prva zemlja koja je priznala Nacionalni savet za tranziciju kao legitimnog predstavnika Libije.

 

Francuska, koja se založila za usvajanje rezoluciju UN za vazdušne napade na Libiju kako bi se zaštitili civili, sada se zalaže za organizovanje "konferencije prijatelja Libije" kako bi se sprovele pripreme za tranziciju.

POVEZANE VESTI

Subota 14.05.2011. 14:40
Moram priznati da me ovako glupi članci i izjave malih francuskih iskompleksiranih fašista već zamaraju i uopće ne interesiraju.
Subota 14.05.2011. 15:08
Jasno je sve gosp. Žipe, pošto vazdušni udari ne daju rezultata, sada krenite peške čim podelite francuske uniforme "pobunjenicima" u Tunisu i engleske uniforme "pobunjenicima" u Bengaziju. Samo nemojte da zaboravite da je u Bengaziju komandant tribala bivši CIA azilant, a finansije i izvoz petroleja isto vodi bivši CIA azilant. Eno vam u međuvremenu stižu izbeglice, časti vas Gadafi za izbore iduće godine. Iduće izbore dobija Marin Le Pen u Francuskoj i Šešelj u Srbiji.
Subota 14.05.2011. 15:18
psi laju a karavani prolaze e tako i ovaj kvisling.....nije se zapitao ko ce da odgovara za civile koje su oni pobili.....ZIVEO GADAFI
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online