Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 07.05.2011.
20:52
Vestionline A

Česi traže legalizaciju marihuane

Centar Praga su od podneva do večeri okupirale hiljade mladih Čeha koji u protestnoj šetnji češkom prestonicom i koncertom u jednom od gradskih parkova zahtevaju da vlada legalizuje marihuanu.

Tradicionalni protest ljubitelja te "lake" droge nazvan Milion marihuana marš u Pragu se održava tradicionalno početkom maja, a današnji je već 14. po redu.

U protestu koji se odvija bez incidenata učestvuje oko šest hiljada ljudi, saopštila je policija koja nadzire okupljanje poklonika marihuane.

Dajte nam marihuanu: Okupljeni traže legalizaciju te droge
 

"Sazivanjem demonstracije reagujemo na prohibiciju konoplje i nepotrebno šikaniranje ljudi koji konoplju gaje i koriste samo za ličnu upotrebu", kazali su, objašnjavajući zašto su izašli na ulice, organizatori protesta.

I ove godine učesnici na ulici dele penzionerima i starijim Pražanima semenke konoplje, a može da ih dobije i svaki punoletni čovek kome bi konoplja i marihuana bili potrebni za lečenje, što je inače po češkim zakonima nelegalno.

Češka je liberalizovala svoje propise o posedovanju malih količina droga. Precizno propisane male količine, namenjene očigledno za ličnu upotrebu, ne mogu da vode kazni zatvora. Posedovanje marihuane u bilo koje svrhe je, međutim, i dalje nelegalno, tretira se kao prekršaj za koji u može da sledi vrlo
visoka novčana kazna, od preko 1.000 evra.

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.05.2011. 00:52
Nemojte da sudite o stvarima o kojima ne znate bas nista. Marihuana je ilegalna zato sto ne moze da se oporezuje a ne zato sto je stetna. Ne postoji na svetu ni jedan zabelezen slucaj smrti zbog upotrebe marihuane. Marihuana se moze koristiti kao lek, hrana, moze se od nje praviti obuca i odeca.......Ako ne verujete pogledajte ove filmove The Union: The Business Behind Getting High , In Pot We Trust i sl. Tako da, napred Cesi borite se za svoja prava!!!!
Nedelja 08.05.2011. 16:06
Па да....Алкохол није штетан, а марихуана јесте.... А шта је са бенсединима, тродонима...., којима се наша нација кљука у неограниченим количинама. А узимају се на рецепт и наравно изазивају зависност....То нису наркомани?
Nedelja 08.05.2011. 12:31
Sto se tice doktora, njihovim izjavama vec odavno ne verujem. Jer oni nisu nista drugo do obicnih trgovaca koji pokusavaju da prodaju svoj proizvod( lekovi ), i da uniste sve( u ovom slucaju marihuana) sto bi ugrozilo njihov biznis. Na zalost, trgovina ljudskim zdravljem je vrlo unosan biznis i ucinice sve da ga ucine odrzivim kroz manipulaciju i zastrasivanje gradjana. Tako da kada oni kazu da marihuana nije zdrava to je samo zato sto zele da kupis njihov proizvod a ne neki drugi. Ovo je malo uproscen primer ali tako funkcionise sistem velikih korporacija. Samo profit, a da li je nesto stetno ili zdravo to nije bitno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online