Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 07.05.2011.
17:02
Beta, RTS A

Gadafi slučajno bombardovao Tunis

Libijske snage bombardovale su danas četiri rezervoara za gorivo u zapadnom gradu Misrati što je izazvalo požar velikih razmera, rekao je portparol pobunjenika Ahmed Hasan. Nekoliko projektila, koje su ispalile Gadafijeve snage, palo je na teritoriju Tunisa, pošto su se ponovo intenzivirale borbe oko granice.

Ozbijlne borbe na zapadu zemlje i oko granice sa Tunisom

On je dodao da su vladine snage upotrebila male avione koje koriste za prskanje pesticidima za noćašnji napad u naselju Kasr Agmed u blizini luke, istučući da se požar proširio na još četiri rezervoara.

Pobunjenici su obavestili NATO o avionima libijskih snaga pre napada, ali nije bio odgovora, rekao je Hasan.

Plemena na strani Gadafija

 

Vođe libijskih plemena zatražile su opštu amnestiju za sve koji su se borili u građanskom ratu. Plemena odana Gadafiju pozivaju na marševe za oslobođenje gradova pod kontrolom pobunjenika. U saopštenju nije navedeno kako bi razoružavanje pobunjenika moglo da bude izvedeno mirnim putem.

Vođa libijskih pobunjenika je u u međuvremenu rekao da pobunjenici planiraju da iskoriste novac namenjen za obnovu i u humantarne svrhe za kupovinu oružja od italijanske vlade, što je Rim demantovao, javlja AP.

Abdul Hadif Goga, portparol Prelaznog nacionalnog saveta, rekao je da će isporuke oružja početi pristizati na istok Libije "u narednih nekoliko dana".

"Još u pregovorima sa Francuskom da nam takođe pošalje oružje", rekao je on novinarima u Bengaziju. On nije želio da precizira o kom tipu naoružanja se radi, rekavši da je to "vojna tajna".

Na ovonedeljnom sastanku u Rimu 22 članice NATO i arapske zemlje saglasile su se da osnuju fond za donacije za pomoć oblastima koje kontrolišu pobunjenici, koji pokušavaju da zbace Moamera Gadafija koji je na vlasti 41 godinu. Goga je rekao da će se taj novac iz tog fonda iskoristiti za kupovinu oružja.

POVEZANE VESTI

Subota 07.05.2011. 18:39
Stize humanitarna pomoc da bi se kupovalo oruzje---pa jos i javno o tome pricaju......Beda prevelika. Pa se cude da Pukovnik Gadafi reaguje? Ovi zaista nisu normalni....osecaju se jakim dok znaju imperialisticke agresore iza ledja.....a sta ce posle biti.....? Obicna degenericna banda.........
Subota 07.05.2011. 19:17
Mogu kupovati što hoće, ali neka za svaki slučaj kupe i revolvere da si mogu prosvirati glavu kad ih libijska armija uhvati...Nije libijska armija vesla sisala pa da je može samo tako poraziti skupina divljaka koja bi trebala raditi u rudnicima ili čistiti zatvorske zahode.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online