Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 27.04.2011.
01:46
Beta, Vestionline A

Libija: Sukobi u Kabaou, 45 mrtvih

Na severozapadu Libije buknuli su žestoki sukobi između pobunjenika i snaga lojalnih Moameru Gadafiju, a u okršajima je poginulo više desetina ljudi, prenose beogradski mediji.

Sukobu bukte širom Libije
 

Pozivajući se na izjave svedoka i pobujenika, agencija AFP je javila da su sukobi izbili oko gada Kabao, koji ima 15.000 stanovnika. Prema navodima svedoka, u okršaju je poginulo 45 pripadnika vladinih snaga, a 17 je zarobljeno. Pobunjenici su izgubili dvojicu boraca, a tri su ranjena.

Stanovnici Kabaoa kažu da je ovo prvi put da su njihov grad napale Gadafijeve snage.


Komandni centri libijske vojske su meta, ne Gadafi

Američki ministar odbrane Robert Gejts (Gates) izjavio je u Vašingtonu da su komandni centri libijske vojske legitimna meta napada, ali da libijski vođa Moamer Gadafi nije meta američkih aviona i aviona NATO-a.

"On (Gadafi) nije direktna meta" aviona NATO-a, koji će, međutim, nastaviti da gađaju komandne centre, rekao je Gejts novinarima u Pentagonu posle sastanka s britanskim ministrom odbrane Lijamom Foksom.


Dakle, Gadafi nije meta, nego su meta vojska kojom komanduje i objekti u kojima se skriva, a ako slučajno i on pogine, pa rat je, je li...


U Libiji nestalo ili uhapšeno 16 novinara

Šesnaest novinara koji su izveštavali o sukobima u Libiji vode se kao nestali ili se nalaze u pritvoru, saopštio je danas u Njujorku Komitet za zaštitu novinara. Na spisku ugroženih novinara nalaze se i tri Amerikanca, dok se za šest libijskih izveštača ne zna gde se nalaze.


Izgleda da nastaje obrazac po kome su strani novinari meta snaga lojalnih libijskom vođi Moameru Gadafiju kako bi kasnije bili korišćeni u pregovorima, ocenio je koordinator CPJ-a za Bliski istok i Severnu Afriku Muhamed Abdel Dajem.


Strani novinari se, po Dajemovim rečima, često drže blizu linija fronta, prema njima se nekoliko dana grubo postupa, a zatim se šalju političkom vrhu u Tripoliju.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.04.2011. 02:44
Pobunjenici pobise toliko (45) Gadafijevih,a izgubise samo dva svoja. Ispada da su ih Gadafijevi napali prackama,a ovi uzvratili teskim naoruzanjem. Sve ove vesti iz Libije poticu od pobunjenika kao svedoka,a ova zadnja vest je jako "uverljiva",od ranijih veoma pouzdanih,iz "prve ruke".
Sreda 27.04.2011. 08:55
Pa ti pobunjenici su onda pravi komandosi... sredili 45 vojnika, a oni izgubili samo dvojicu... Ne znam da li je gora (losija )pobunjenicka ili imperijalisticka propaganda...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online