Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 17.04.2011.
22:05
Vestionline A

Gadafijeve snage napale Adždabiju

Borbeni NATO avioni bombardovali su danas oblast jugozapadno od Tripolija, dok su snage libijskog lidera Moamera Gadafija napale pobunjenike zapadno od Adždabije, odakle je zbog sukoba pobeglo više stotina ljudi.

Libijska državna televizija je izvestila, ne navodeći više detalja, da su snage Alijanse napale danas i Sirt, Gadafijev rodni grad, istočno od prestonice, preneo je Rojters.

Intenzivno bombardovanje Adžabije teškom atriljerijom usledilo je dan pošto je najmanje osmoro ljudi ubijeno, a 27 povređeno u napadu Gadafijevih snaga na pobunjeničke položaje, saopštili su bolnički izvori, javio je AFP.

Nastavljaju se sukobi u Libiji
 

Za sada nije jasno da li u današnjem napadu na ovaj severoistočni grad ima žrtava.

"Oni (Gadafijeve snage) udaljene su oko 20 kilometara. Ispaljuju na nas rakete tipa 'grad'", rekao je jedan pobunjenik.

Istovremeno, u toku je operacija spasavanja izbeglica iz Misrate, jedinog pobunjeničkog uporišta na zapadu Libije, koje Gadafijeve snage nedeljama drže pod opsadom, gde bi trebalo da pristane grčki brod kojim će se izbeglice prevesti.

"Brod prevozi 500 tona humanitarne pomoći, lekova i hrane, četvoro ambulantnih kola i troje doktora koji će zameniti svoje kolege", rekao je Džeremi Haslam iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM), koji predvodi ovu operaciju, ističući da bi brod trebalo da u luci preuzme više od 1.000 najugroženijih izbeglica.

Prema podacima IOM, u kampovima oko Misrate nalazi se oko 10.000 izbeglica koje nisu državljani Libije, a koje žive u lošim uslovima, bez dovoljno vode, hrane i lekova. Ranije danas pobunjenici su rekli da su snage libijskog lidera granatirale Misratu i ubile najmanje šest, a ranile 47 ljudi.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.04.2011. 22:54
Znam da mnoge vjesti ne stižu do nas, i da se mnogo toga zataškava i krivo prikazuje, ali opet, nikako mi nije jasno kako to da libijska armija može tjednima držati opsadu Misrate kad je možda tek prije tjedan, tjedan i pol krenula u jaču ofenzivu i vraćanje libijskog teritorija i na koju foru nato avioni ne uspjevaju uništiti lansere raketa, tenkove i sl.? Pa što se nedavno nisu hvalili za svaki uništeni tenk? Nije valjda da im fali municije...
Ponedeljak 18.04.2011. 11:59
Amerikanci su odmah uočili da je kamione sa ruskim BM "Grad" lanserima nemoguće iz aviona vizuelno identifikovati. Oni se kreću pokriveni slamom i granjem među ostalim poljoprivrednim mašinama.Ne sme niko da raspali jer nije siguran u šta gađa, tako da je to najmobilnija Gadafijeva artiljerija koja opali plotun od 40 raketa, nabaci poljokamuflažu pa se premesti dalje. Zato su i povukli "lovce tenkova" avione A10 jer su beskorisni kao i u Srbiji 1999 gde su gađali makete, a Srbi na kraju izašli iz šume na tenkovima. Inače brod Crvenog krsta će sada imati priliku da novu turu Alžiraca i Tunižana poveze pravo Sarkoziju jer tamo imaju rodbinu i prijatelje koji će se brinuti o njima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online