Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 16.04.2011.
10:23
Vestionline A

NATO ostaje bez oružja u Libiji???

NATO ostaje bez "pametnih" bombi i drugih vrsta naoružanja u Libiji, gde izvodi operaciju protiv tamošnjeg lidera Moamera Gadafija, piše "Vašington post".

Navodeći izjave izvora iz NATO-a i Sjedinjenih Američkih Država, uticajni američki list piše da nedostatak municije pokazuje da su Velika Britanija, Francuska i druge evropske zemlje ograničene čak i pri izvođenju relativno male vojnu akcije.

Vašington post tvrdi da NATO nema dovoljno municije, što je teško za poverovati
 

Nedostatak naoružanja, zajedno za ograničenim brojem letelica koje im stoje na raspolaganju, pojačao je zabrinutost pojedinih zvaničnika, koji se pitaju da li SAD mogu da nastave da izbegavaju vraćanje vazdušnim udarima, navedeno je u izveštaju.

Za sada, komandant NATO snaga (general Šarl Bušar) nije pozvao Amerikance da se vrate udarima, ali nekoliko američkih zvaničnika, kako piše "Vašington post", predviđaju da će biti pozvani natrag u operaciju.

Trenutno svega šest od 28 zemalja NATO sprovodi vazdušne udare u Libiji, dok Francuska i Velika Britanija učestvuju u polovini njih. Polovinu sprovode Belgija, Danska, Norveška i Kanada, preneo je Frans pres.

POVEZANE VESTI

Subota 16.04.2011. 10:28
Ех, мукице... Увек могу мало да узајме од цивила које, јел`те, штите... А ако га лепо замоле, можда и Пуковник нешто да им уступи, по популарним ценама...
Subota 16.04.2011. 10:42
Eto pokazali su Rusima da oni u opšte nisu agresivni i imaju tek toliko da se malo čarkaju sa nekim Gadafijem. More, neće tribali da im dozvole da uđu sa jedinicama koje im čuče na nosaču desantnih čamaca na Malti. Neće Al Kaida reprizu okupacije u Iraku. Sada NATO u kontri neće da bombarduju pa izvolite na Gadafija sami. Čim je USA povukla avione lovce tenkova A10 bilo je jasno da nešto škripi na kolima. Otkad im se Gadafi provozao kabrioletom kroz Tripoli nema govora da ga narod neće.U Americi je ponovo popularna pesma " I am stil standing". Ne mogu mu ništa. Zna Gadafi u kojem su procepu gangsteri, izdržaće on do pobede.
Subota 16.04.2011. 14:51
Danas samo sest, sutra mozda samo 5, i tako do nule i "pat-pozicije", i sta onda? Ubrzo ce se pokazati da je sve bilo nepotrebno i bez ikakvog logicnog razloga! Ostace samo bol za poginulim narodom i ruseni domovi, skole, bolnice....no zivece taj narod! Pukovnik Gadafi ce istrajati do kraja, pobediti zlocinacke agresore, izgradice zemlju i vratiti mir svom narodu! A NATO i ostali "velikani" mogu vec sada da pripremaju "objasnjenja" (kojih nema) za ovaj zlocinacki cin! Ziveo Libijski narod i Pukovnik Gadafi!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online