Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 10.04.2011.
04:16
Vestionline A

Najmanje 30 mrtvih pobunjenika u Misrati

U napadu vladinih snaga na libijski grad Misratu, ubijeno je najmanje 30 pobunjenika, izjavio je portparol pobunjenika pozivajući se na lekare i na saborce.

"Danas su snage lojalne Gadafiju napale Misratu na tri fronta. Lekari i saborci su mi rekli da je najmanje 30 pobunjenika ubijeno u Misrati", rekao je portparol koji se predstavio kao Abdelsalem.

Zarobljeni pripadnik snaga lojalnih Moameru Gadafiju

"Pobunjenici su, ipak, uspeli da se odupru i da ih spreče da napreduju", dodao je Abdelsalem.

NATO je saopštio da je uništio ključna skladišta municije i više tenkova u vazdušnim udarima tokom poslednja 24 časa.

NATO snage uništile su 17 tenkova snaga libijskog lidera Moamera Gadafija, saopštio je sinoć jedan zvaničnik NATO-a. Avion alijanse pogodio je juče i prethodne noći 15 tenkova u blizini grada Misrate i dva južno od Brege, rekao je ovaj zvaničnik, a preneo Rojters.

On je kazao da je avion alijanse presreo juče jednog "Mig-a 23" u blizini Bengazija, kojim je upravljao pilot pobunjenik i primorao ga da sleti.

"Ne znamo identitet pilota, a pošto je uzleteo iz Bengazija pretpostavili smo da je pilot opozicije", dodao je taj neimenovani zvaničnik NATO-a.

Ranije juče, jedan od pobunjenika, koji se predstavio kao Mustafa Abdulrahman, rekao je da je NATO pojačao vazdušne napade na Gadafijeve snage bombardujući najmanje četiri njihove pozicije u Misrati.
 

Oborena dva helikoptera pobunjenika

Snage lojalne libijskom lideru Moameru Gadafiju oborile su kod Brege, na istoku zemlje, dva helikoptera pobunjenika, koji su prekršili zabranu letova iznad Libije, saopštio je zamenik libijskog ministra spoljnih poslova Kaled Kaim.

"Pobunjenici su bili u dva helikoptera koja su oborena kod Brege", rekao je Kaim na konferenciji za novinare.

Kaim je kazao da je "NATO u subotu dozvolio pobunjenicima da prekrše rezoluciji (o zabrani letova) i da koriste borbene helikoptere", prenela je agencija AFP.

Ističući da se NATO priklonio pobunjenicima, Kaim je uputio pitanje Alijansi da li se rezolucija o zabrani letova odnosi samo na libijsku vladu ili na obe strane?.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.04.2011. 07:18
Gadafi polako ali sigurno pokazuje da nece dati svoju zemlju nekim lakovernim "pobunjenicima". Samo nije potpuno jasno sada: ko leti i ko ne sme da leti? Ili , ko leti i ko pada?! Padajte, padajte, helikoptercici i neka se vrati mir sto pre...a NATO neka se spakuje i pravac KUCI!!!
Nedelja 10.04.2011. 08:26
U američkom odboru u Senatu je raspravljana nova situacija u Libiji. Goloruki su izvozom nafte skupili sredstva da potkupe oficire Gadafijeve vojske na granici sa Egiptom. Oni su im stavili na raspolaganje tenkove, artiljeriju i helikoptere da kreću na Bregu. Navodno tako su skupili oko 400 tenkova, ali se ne zna koliko goloruke košta ta operacija. Ono što je najgore, goloruki su protiv ulaska pešadije NATO nego traže samo vazdušnu podršku. Očigledno je da i nova vlast ne namerava da preda izvore nafte tek tako alavim gangsterima. Sada počinju kola da škripe jer ostaje da udare i po golorukima ako hoće naftu. Akcija će na kraju da se zove " Odisejeva propala investicija".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online