Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 19.03.2011.
23:07 >> 23:40h
Beta A

Libijci oborili francuski avion

Libijska televizija javila je večeras da je francuski ratni avion oboren u regionu Tripolija, javio je AFP. Avion je oboren u četvrti Nžela.

Francuski avion "Miraž" koji je učestvovao u današnjem napadu na Libiju

Generalštab Oružanih snaga Francuske je večeras demantovao da su libijske snage oborile jedan francuski avion oznad Tripolija, javila je televizija BFM. Na svom internet sajtu, ta francuska televizija objavila je da su se svi francuski avioni bezbedno vratili u svoje baze. Televizija BFM je to javila, pozivajući se na izjavu portparola Generalštaba.

Neimenovani libijski zvaničnik osudio je "varvarsku agresiju" na njegovu zemlju koja je, kako je rekao, preduzeta uprkos tome što je vlast objavila prekid vatre u mesec dana dugim sukobima s pobunjenicima.

Libijska državna televizija je izvestila da su bombardone civilne zone u nekoliko gradova, među kojima i Tripoli, Gadafijev rodni grad Sirta i pobunjeničko uporšte Bengazi.

"Neprijatelj krstaš nastavlja večeras vazdušne i raketne napade na nekoliko civilnih meta u Zuvari, Tripoliju, Misrati, Sirti i Bengaziju", prenela je državna TV i dodala da je među pogođenim objektima i bolnica u predgrađu Tripolija.

Živi zid Libijaca oko Gadafijevog kvarta koji su Amerikanci već bombardovali 1986. 
Više hiljada Libijaca formiralo je danas ljudski štit u kompleksu objekata libijskog vođe Moamera Gadafija u Tripoliju u pokušaju da spreče moguće vazdušne napade. Libijci iz svih društvenih slojeva požurili su u kompleks Bab Al-Azizijah uzvikujući parole i noseći portrete Gadafija, a na razglasu se čuju pesme u slavu njihovog lidera.


"Otac i majka su mi rekli da će avioni napasti kompleks pa sam došao da štitim našeg vođu", rekao je 10-godišnji Mahmud.

Vlada je pustila strane novinare u inače zatvoreni kompleks kako bi se videli da narod pruža podršku Gadafiju.  Gadafijeva ćerka Ajša je došla u iznenadnu posetu i stajala je na jednom vozilu dok su je pozdravljali. Kapije kompleksa su otvorene, ljudi i dalje dolaze, prenosi Rojters.


"Tu smo. Spremni smo da umremo za našeg vođu", kaže Om Abdel Kadir.


Ovaj veliki kompleks u Tripoliju u kome se nalaze i vojne kasarne bio je 1986. godine meta američkog bombardovanja Libije. Predsednik Ronald Regan tada je rekao da je to u znak odmazde zbog umešanosti Libije u bombaški napad na berlinski noćni klub.

POVEZANE VESTI

Subota 19.03.2011. 23:11
Bravo GADAFI 1-0 za tebe.Samo napred skidaj UBICE sa tvog neba.
Subota 19.03.2011. 23:11
честитам, треба то залити, живјели!
Subota 19.03.2011. 23:12
Necastivi ponovo napada!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online