Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 15.03.2011.
14:03
Lj. Jakšić - Vesti A

Milošević najsiromašniji autokrata - imao samo milijardu $

Vodeći češki dnevnik "Mlada fronta-Dnes" na osnovu izvora iz OUN sastavio je listu osam, po njihovoj oceni, najbogatijih autokrata, mereno po procenjenoj vrednosti materijalnih dobara sa kojima su, kako se pretpostavlja, raspolagali u trenutku odlaska sa funkcije ili iz života. Slobodan Milošević se na toj listi našao na poslednjem mestu, sa imovinom vrednom jednu mulijardu dolara!

Drugi i prvi na listi: Mubarak i Gadafi

Vodeći češki politički dnevnik "Mlada fronta-Dnes" sastavio je, na osnovu podataka iz najbolje obaveštenih izvora (Global Finansijal Integriti, OUN), "prvoligašku" tabelu, najbogatijih autokratskih čelnika ovog i proteklog veka, čije je bogatstvo "mereno" u trenutku odlaska sa funkcije ili iz života.

Na listi je, među njima i Moamer el Gadafi, koji još nije otišao sa funkcije, jer je formalno nema, niti kako je sam zapretio, namerava napustiti zemlju, a život još manje.

Računica je, kako se navodi, slobodnije izvedena, na osnovu visine uloga u svetskim bankama ili po vrednosti nekretnina kojima su javno raspolagali.

Poslednjem Slobodanu Miloševiću može biti "uteha" što se jedini iz Evrope, "probio" na ovu listu sastavljenu prema teško proverljivim podacima. Vodeći Gadafi, prema švajcarskom listu "Volkrant", poseduje, uz ostalo 160 benzinskih pumpi čiji je obrt 7,7 milijardi evra godišnje. Ovakve poslovne aranžmane u drugim oblastima privređivanja imaju Gadafijevi sinovi i kćeri. U oblasti naftnog biznisa sin Saif, u energetici i građevinarstvu kći Ajša, u telekomunikacijama sin Muhamed.
 

Lista bi, prema tim izvorima, izgledala ovako:

 Autokrata  Država  Vrednost imovine
Muamer el Gadafi   Libija  150 milijardi dolara
Hosni Mubarak   Egipat  70 milijardi dolara
Suharto   Indonezija  7 - 35 milijardi dolara
Zin Abidin ben Ali  Tunis  7 milijardi dolara
Ferdinand Markos  Filipini  5 - 10 milijardi dolara
Mobutu Sese Seko  Zair  5 milijardi dolara
Sani Abaha  Nigerija  2 - 5 milijardi dolara
Slobodan Milošević  Srbija  milijarda dolara

POVEZANE VESTI

Utorak 15.03.2011. 14:36
Dobro ovo su "autokrate"za njih se bar zana koliko imaju,a sta je sa onima iz senke kao sto je Miskovic,o njemu se jedino zna da je najbogatiji covek Srbije,a sve ostalo je tajna ili se cuti kako je stekao,sta je njegovo,i ko mu je to omogucio,sto se to neiznese na videlo,neka nam otkrije tajnu na koji nacin je postao za kratko vreme ekstemno bogat,sta je izmislio toplu vodu?
Utorak 15.03.2011. 15:14
Na osnovu "teško proverljivih podataka" pa onda Suharto 7 do 35 milijardi kao da su kruške, a ne milijarde. Da je Milošević imao samo 10 miliona keša, ne bi morao Soroš da troši pare na alavu "opoziciju". Jeli bi mu iz ruke i danas kao i 10 godina pre 5 oktobra. Pa sam Montgomeri je rekao da ih je prevrat koštao "iznenađujuće malo".
Utorak 15.03.2011. 16:12
Pa ukoliko se gledalo zaista po ovome: "najbogatijih autokrata, MERENO PO PROCENJENOJ VREDNOSTI MATERIJALNIH DOBARA SA KOJIMA SU, kako se pretpostavlja, RASPOLAGALI u trenutku odlaska sa funkcije ili iz života" ispada da je nas Milosevic vladao sa najsiromasnijom i naj-bezvrednijom zemljom na svijetu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online