Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 10.03.2011.
04:44
Vestionline A

Gadafijeve snage mučile novinare

Prorežimske snage u Libiji pritvorile su i mučile trojicu novinara britanskog Bi-Bi-Sija, kada su pokušali da dođu do zapadnog grada Zavija, saopštila je ta medijska kuća.

Gadafijeve snage zarobile i mučile novinare BBC-ja
 

Njih su u ponedeljak , kako je preneo AP, pritvorili vojnici libijskog lidera Moamera el Gadafija, na kontrolnom punktu koji se nalazi 10 kilometara južno od Zavije.
 

Bi-Bi-Si je naveo da je tročlana ekipa napustila Libiju i da je u pritvoru provela 21 sat.
 

Britanski novinar Kris Kob-Smit, jedan od članova tima, rekao je da su njih trojica premeštani na nekoliko lokacija i da su u pojedinim trenucima bili pored civilnih zarobljenika, koji su imali vidljive povrede zbog premlaćivanja.
 

Tročlana ekipa juče je, prema priči novinara, odvedena u jednu zgradu u Tripoliju, za koju smatra da je štab libijske obaveštajne službe. Tamo su im vojnici rekli da saviju glave i postroje se ispred zida.
 

"Čovek je prislanjao automatsku pušku na potiljak svima naizmenično. Kada je došao do mene na kraju reda, dva puta je povukao oroz. Hici su mi prošli pored uha", rekao je Kob-Smit.
 

Drugi novinar, Feras Kilani, rekao je da je na jednom mestu bio prisiljen da klekne, a stražar je pripremio pušku, imitirajući egzekuciju.
 

"Mislio sam da hoće da me ubiju", kazao je on i dodao da su ga Libijci optužili da je britanski špijun, vređali zbog njegovog palestinskog porekla i stražari su ga tukli.
 

Kamerman Goktaj Koraltan, poreklom Turčin, rekao je da je bio zabrinut za živote članova ekipe britanske televizije.
 

"Mislio sam da će nas ubiti, čuo sam repetiranje pušaka. Bio sam na smrt uplašen, mislio sam da će egzekucija uslediti svakog trenutka", kazao je on.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.03.2011. 06:39
Nebih ih ja pustio iz zatvora.
Četvrtak 10.03.2011. 08:03
Pa neka su! Bas bi trebali nad tom bbc lazljivom gamadi da se smilujemo eh! Dobili su ono sto su zasluzili i jos premalo kad se pogleda koliko zla nanose sa svojim lazima i manipulacijama!
Četvrtak 10.03.2011. 11:19
Administratore reci cifru i gde da ti nakazem u zamenu za ip brojeve one gamadi sto su u anketi za koga bi glasali stisnuli ds ili ldp! Pa to nisu Srbi a ako jesu oni nesmeju da imaju to pravo jer to je absolutni olos jer ko god glasa za tu izdajnicku gamad ne zeli Srbima dobro ili je totalno glup i naivan! Svako ko voli i postuje sebe i svoje mora da otvori oci i prestane verovati u lazi o medu i mleku na zapadu! Svi koji su za ldp ili ds su svjesno ili nesvjesno neprijatelji Srpskog naroda koliko god oni ziveli u zabludi verujuci da je to dobro za Srbe to nikako nije i svako sa iole mozga ili sposobnosti kritickog razmisljanja vise nego jasno to vidi! Admine to se tice i tebe kao svih nas!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online