Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 07.03.2011.
19:54
Lj. Jakšić - Vesti A

Prostitutke sa direktorskim statusom

Gradonačelnik Praga Buhuslav Svoboda traži od parlamenta da pod hitno donese zakon na osnovu kojeg bi prostitucija bila legalizovana, ali i oporezovana. Prostitutke bi osnivale sopstvene firme sa nešto spacifičnijom delatnošću i ponudom na tržištu.

Svoboda, inače po zanimanju ginekolog, odlučio je da ''unapredi“ prijateljice noći glavnog grada dodeljivanjem radnih dozvola sa ''neograničenim radnim vremenom“ kojima bi,praktično,svaka prostitutka dobila status vlasnice,odnosno direktorke male firme.

Prostitutke će možda morati da plaćaju porez na prihod
 

Za takav zaokret u regulisanju najstarijeg zanata na svetu potrebno je da parlementarci donesu poseban zakon o legalizaciji i regulaciji prostitucije. Ovom predlogu,prema današnjim reakcijama ''zainteresovanih“, ne raduju se prostitutke, s obzirom da će svaka od njih od dana usvajanja zakona, morati da plaća porez na prihod, socijalno, a posebno zdravstveno osiguranje.

Za predlog praškog gladonačelnika prema rezultatima ispitivanja javnog mnjenja je 56,4 posto stanovništva Češke Republike. Gradonačelnik nije krio nameru gradske većnice da, pored ostalih ciljeva, oporezivanjem prostitutki popuni kasu gradske kuće, jer se procenjuje da u gradu trenutno ''operiše'' preko 4.000 ''prijateljica noći'' koje deluju izvan 70 erotskih klubova, odnosno kupleraja.


Prostitutke su, u komenarisanju predložene ''novotarije“, putem medija postavile pomalo sarkastično pitanje gradskim ocima, da li će to ubuduće pored njihovih kreveta i u haustorima gde često pružaju ''brzinske usluge“ sedeti ili stajati poreski službenici i beležiti ''promet“ ili će one, umesto tašni, kada krenu u svoju “leteću firmu“ sa sobom morati da nose naplatne kase?


Protiv uvođenja mera su, pre svega, devojke koje se bave ovim zanatom, jer bi,kako izjavljuju, unošenje takvog radnog staža u radne knjižice osetno umanjilo njihove izglede da bi ,ako odluče da tražen drugi posao, mogle lako da se zaposle u nekoj standardnoj firmi.

One strahuju i od sužavanja mogučnosti da se udaju, s obzirom da bi malo koji mladoženja pristao da za majku svoje dece izabere ženu sa takvim ''direktorskim stažom“. Sada, kako kažu, takav problem nemaju, jer njihovi budući bračni partneri uglavnom, pojma nemaju kakvim poslom su se ranije bavile njihove izabranice.


Protiv otvaranja individualnih erotskih radnji su i zdravstvene radnice koje se  bave medicinskom masažom,pošto se često poziv na seks ne razlikuje od ponude takve vrste usluga. Za primer navode slučaj jedne svoje koleginice kojoj je prilikom aktuelnog popisa stanovništva stariji popisivač, kada mu je opisala da se bavi masažom, bez ustezanja joj je ponudio:“Da pišemo kurva“.

Ponedeljak 07.03.2011. 20:01
Где да пошаљем CV? :)))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online