Ponedeljak 07.03.2011.
19:54
Lj. Jakšić - Vesti

Prostitutke sa direktorskim statusom

Svoboda, inače po zanimanju ginekolog, odlučio je da ''unapredi“ prijateljice noći glavnog grada dodeljivanjem radnih dozvola sa ''neograničenim radnim vremenom“ kojima bi,praktično,svaka prostitutka dobila status vlasnice,odnosno direktorke male firme.

Prostitutke će možda morati da plaćaju porez na prihod
 

Za takav zaokret u regulisanju najstarijeg zanata na svetu potrebno je da parlementarci donesu poseban zakon o legalizaciji i regulaciji prostitucije. Ovom predlogu,prema današnjim reakcijama ''zainteresovanih“, ne raduju se prostitutke, s obzirom da će svaka od njih od dana usvajanja zakona, morati da plaća porez na prihod, socijalno, a posebno zdravstveno osiguranje.

Za predlog praškog gladonačelnika prema rezultatima ispitivanja javnog mnjenja je 56,4 posto stanovništva Češke Republike. Gradonačelnik nije krio nameru gradske većnice da, pored ostalih ciljeva, oporezivanjem prostitutki popuni kasu gradske kuće, jer se procenjuje da u gradu trenutno ''operiše'' preko 4.000 ''prijateljica noći'' koje deluju izvan 70 erotskih klubova, odnosno kupleraja.


Prostitutke su, u komenarisanju predložene ''novotarije“, putem medija postavile pomalo sarkastično pitanje gradskim ocima, da li će to ubuduće pored njihovih kreveta i u haustorima gde često pružaju ''brzinske usluge“ sedeti ili stajati poreski službenici i beležiti ''promet“ ili će one, umesto tašni, kada krenu u svoju “leteću firmu“ sa sobom morati da nose naplatne kase?


Protiv uvođenja mera su, pre svega, devojke koje se bave ovim zanatom, jer bi,kako izjavljuju, unošenje takvog radnog staža u radne knjižice osetno umanjilo njihove izglede da bi ,ako odluče da tražen drugi posao, mogle lako da se zaposle u nekoj standardnoj firmi.

One strahuju i od sužavanja mogučnosti da se udaju, s obzirom da bi malo koji mladoženja pristao da za majku svoje dece izabere ženu sa takvim ''direktorskim stažom“. Sada, kako kažu, takav problem nemaju, jer njihovi budući bračni partneri uglavnom, pojma nemaju kakvim poslom su se ranije bavile njihove izabranice.


Protiv otvaranja individualnih erotskih radnji su i zdravstvene radnice koje se  bave medicinskom masažom,pošto se često poziv na seks ne razlikuje od ponude takve vrste usluga. Za primer navode slučaj jedne svoje koleginice kojoj je prilikom aktuelnog popisa stanovništva stariji popisivač, kada mu je opisala da se bavi masažom, bez ustezanja joj je ponudio:“Da pišemo kurva“.

2024 © - Vesti online