Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 19.02.2011.
13:42
Vestionline A

U Bahreinu vojska se povukla, u Jemenu poginula osoba

Vojska Bahreina povukla se u subotu sa centralnog trga u Manami, što je jedan od uslova opozicije za početak dijaloga s vlastima.

Vojska je povukla tenkove i oklopna vozila, koje je u četvrtak uputila na trg u Manami, posle početka antivladinih demonstracija, javio je Frans pres na licu mesta. Šiitski opozicioni vođa u Bahreinu Abdel Džalil Halil Ibrahim zatražio je ostavku vlade i povlačenje vojske sa ulica Maname, kao uslov da opozicija prihvati poziv za dijalog sa vlastima.

Bahreinske vlasti napravile su ustupak opoziciji i povukle su vojsku sa ulica
  

"Kako bismo pokrenuli dijalog, vlada treba da podnese ostakvu, a vojska da se povuče sa ulica Maname", izjavio je Ibrahim, vođa partije Vefak, glavne opozicione šiitske partije u Bahreinu.

"Za sada ovo nije dijalog, već govor oružja", dodao je on, aludirajući na sukobe između vojske i demonstranata u kojima je sinoć najmanje 95 osoba povređeno.

U protestima koji su počeli u ponedeljak poginulo je najmanje pet ljudi, a više od 200 je povređeno. Demonstranti od sunitske kraljevske porodice traže da veća prava dobiju većinski šiiti, koji se već dugo žale da su izuzeti iz procesa donošenja odluka u toj najmanjoj arapskoj državi.

Mnogi demonstranti traže od vlade da obezbedi više radnih mesta i oslobodi političke zatvorenike, a neli traže i da cela dinastija, koja vlada Bahreinom više od 200 godina, bude svrgnuta.

Ponovo neredi u Jemenu

Jedna osoba je poginula, a pet je povređeno u protestima u prestonici Jemena, Sani. Kako prenosi agencija Asošijeted pres, demonstranti su u subotu ujutru u protestnoj šetnji između univerziteta u Sani i Ministarstva pravde uzvikivali "Narod hoće da režim padne".

Očevici navode da je policija u civilu bacala kamenice i pucala na demonstrante, kada je jedna osoba poginula. Prema izjavama stanovnika grada Adena, više grupa ljudi je palilo zgrade vladinih institucija u tom gradu, ali policija na to nije reagovala.

U protestima u Jemenu u poslednjih devet dana poginulo je sedam ljudi, a više od 150 je ranjeno.

Subota 19.02.2011. 20:32
Nema vesti iz Libije, a lepo je Gadafi govorio Slobi da se okane Legije neka uzme njegovu žensku gardu 5 oktobra. Ali Sloba nije verovao da neko od Srba može ispasti veća p..ka od arapskih ženskih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online