Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 25.12.2010.
12:14
Vestionline A

''Bože, kazni svetske ugnjetače''

Papa Benedikt XVI u svojoj tradicionalnoj božićnoj poruci u Rimu zamolio je Boga da kazni svetske "ugnjetače" i donese "istinsko bratstvo" među narodima.

"Molim Boga da slomi ugnjetače i neka se okonča svako krvoproliće", rekao je papa u božićnoj poslanici koju je pročitao posle ponoći u bazicili Svetog Petra u Rimu.

Postavlja se pitanje na koje ''svetske ugnjetavače'' je mislio?: Papa Benedikt XVI
 

Govoreći o rođenju Isusa Hrista, koje hrišćanski vernici proslavljaju na Božić, papa je rekao da je to dete zapalilo svetlo dobrote u ljudima i dalo im snagu da prevladaju tiraniju moćnih.

"Pomozi nam da prepoznamo tvoje lice u drugima koji traže pomoć, u onima koji pate ili su odbačeni, u svim ljudima, i pomozi nam da živimo zajedno kao braća i sestre i postanemo jedna porodica", rekao je papa.

Poglavar Rimokatoličke crkve ove godine bio je posebno obezbeđen posle prošlogodišnjeg incidenta na Badnje veče kada je jedna žena preskočila sigurnosnu ogradu i bacila se na papu, koji nije bio povređen, ali je francuski kardinal Rodžer Ečegaraj tada slomio nogu.

Papa je ove godine držan dalje od vernika tokom puta do oltara, a bilo je prisutno i više pripadnika obezbeđenja.

Ova godina je, kako prenosi Bi-Bi-Si, bila problematična za poglavara Rimokatoličke crkve, koji je bio suočen sa brojnim optužbama protiv sveštenika pedofila u Evropi i SAD, kao i sa zataškavanjem slučajeva seksualnog zlostavljanja u samoj crkvi.

Papa, koji se izvinio žrtavama i odobrio oštrije mere protiv ovih sveštenika, kritikovan je da nije učinio dovoljno da kazni više biskupe koji su krili prestupnike.

POVEZANE VESTI

Subota 25.12.2010. 13:26
Da je upravo papa ovako nesto izjavio, meni nije jasno... Pa zar nisu upravo pape ti koji sebe nazivaju Bozijim izaslanicima, i sva svoja djelovanja na zemlji nazivaju "u ime Boga"? Pa ako vec sve rade "u ime Boga", zasto onda "u ime Boga" ne zavedu mir na ovoj planeti i ne kazne sami te rusioce mira i stabilnosti??? Sta sad on tu izigrava? Kao, on je Boga sada zamolio, a ako se mir ne uspostavi, ond krivica nije na njemu, nego iskljucivo nije bila Bozija volja da zavlada mir!!!
Ponedeljak 27.12.2010. 09:36
ovo je klasicna papska izjava "da bog kazni ugnjetace"....zaboravio je samo da navede ko su ugnjetaci....inace ovaj papa nemac je mnogo bolji od monstruma poljaka, ali ni to nece pomoci katolickoj crkvi koja ce da pukne kao gnojni cir.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online