Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 28.11.2010.
07:21 >> 12:32h
Pres A

Šutanovac: Ne pita se narod o NATO-u

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da je Vojska Srbije, objektivno, na prostorima bivše Jugoslavije najozbiljnija vojska, a u regionu, posle rumunske, i najveća i da danas nema vojske u okruženju koja bi mogla da nas "razbije".


Ulazak u NATO od nacionalnog značaja kao i reforma jezika: Dragan Šutanovac
 

Šutanovac otkriva da su mu politički uzori Kemal-paša Ataturk i Vuk Karadžić i to zato što su reformisali svoje zemlje u momentu kada je to bilo nepopularno.

Ministar vojni zato, na pitanje o referendumu o ulasku Srbije u NATO, u intervjuu za "Pres" odgovara:

"Da je Vuk Karadžić išao na referendum o pravopisu, mi danas ne bismo imali moderno pismo. I zato o strateški važnim pitanjima ne možemo da odlučujemo u atmosferi opšte hajke ispunjene emocijama".

Upitan da li misli da je prirodno da Srbija uđe u NATO, on odgovara da "misli da je neprirodno da se Srbija izoluje u bilo kojem smislu - bezbednosnom, političkom ili ekonomskom".

Šutanovac na pitanje koja je glavna razlika između JNA i današnje vojske, odgovorio da danas imamo kompaktniju državu i kompaktniju vojsku.


"Ono što je današnja prednost jeste profesionalizacija, jer u modernom svetu profesionalac vredi četiri regruta. To ukazuje da od ove godine imamo veću moć nego što smo imali godinama unazad", rekao je ministar odbrane čija je plata, kako je naveo, na nivou potpukovnika koji nema rešeno stambeno pitanje. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.11.2010. 09:01
ministar za parkong rampe se bavi SNS, blati sve stranke. hvali sebe i svoju antisrpsku DS. budalo, zasto ne radis posao koji ti je poveren. zasto ne izvozis nasu vojsku na kosovo i metohiju, zasto vojska ne radi svoj posao. o tome pricaj idiote. kazi da si vojsku srbije stavio na odbrambeni polozaj dedinja. ti si bre, kuga za nasu vojsku.
Nedelja 28.11.2010. 09:40
Da sam ja ministar odbrane , ja bi vratio sluzenje vojske i to ono pojacano recimo 15meseci , prave vojne vezbe , tako da momak kad izađe iz vojske lici na momka a ne ko dandanas sve vise i vise lice na devojcice . A nauruzanje bi uglavnom bilo , lako pesadjisko znaci jeftino za drzavni budzet a i kako se u istorji pokazalo i vrlo efikasno. Nema smisla trosit na rakete i ne znam jos kakvu tehnologiju kad narod posle ni za hleb nema (S.Koreja)
Nedelja 28.11.2010. 10:35
Јасан доказ да је и наша “демократија” најобичнија диктатура. До сада је неколико питања од националног значаја решено у оквиру политичких кружока без питања народа. Ако живимо у демократском друштву, онда је сасвим природно да се о најважнијим националним питањима одлучује демократски, на референдуму. Ататурк је реформисао Турску у време када је у њој владала диктатура шеријатског закона. Да ли то значи да Шутановацу нико није рекао да ми живимо у “демократском” друштву, или и он препознаје да је власт којој припада тоталитаристичка? Вук Караџић је реформисао језик личним трудом без примене државне репресије. Шутановцу је изгледа најмилија идеја “утеривања” демократије.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online