Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 25.11.2010.
20:28
J. L. Petković - Vesti A

Lakše do posla

Gotovo sve kompanije na konkursima za zapošljavanje traže radno iskustvo. Zato u Srbiji, mladi koji su tek završili fakultete ili srednje škole, bez obzira na stečeno znanje, imaju jako malo šansi da u kratkom roku zasnuju radni odnos.

Jedno od rešenja za njih je Sajam praksi, koji se je danas otvoren, a održava drugu godinu za redom u hali 5 Beogradskog sajma, u organizaciji Kancelarije za mlade grada Beograda.

Praksom lakše do radnog mesta...
 


- Mladima u našoj zemlji neophodna podrška u pronalaženju mogućnosti za sticanjem prvih profesionalnih iskustava, što je pre svega osnovni cilj Sajma, koji će i ove godine mnogima pružiti mogućnost da steknu radno iskustvo u željenim kompanijma i upoznaju način funkicionisanja firmi koje pri kasnijem traženju posla predstavlja veliku prednost, izjavio je Kosta Andrić, direktor Kancelarije za mlade.


Očigledno su i kompanije prepoznale potencijal sajma, koji nosi slogan „Početak tvoje karijere“, jer se više od stotinu, kako domaćih tako i stranih, odazvalo pozivu i ponudilo praksu za oko 1.000 mladih ljudi.

Da bi svoje prvo radno iskustvo stekli kao revizori, bankari, ugostitelji, advokatski pripravnici, kuvari ili psiholozi, u nekim od najprestižnijih kompanija - “Telenor”, „Comtrade", "Henkel", “Fiat”, "Nelt", "Socjete ženeral", "Leo Burnet" ili "Simpo", sve što je potrebno jeste da posete sajam, koji je otvoren i sutra.

U vreme trajanja „Sajma praksi“, ulaz je besplatan za sve posetioce Beogradskog sajma.

Četvrtak 25.11.2010. 21:22
Bolje neiskusan a zeljan znanja nego pun znanja ali bez volje!!! Sve rade naopako kod nas!
Petak 26.11.2010. 08:15
Sajam praksi je jedna najobičnija farsa..... Piše se o brojnim kompanijama koje imaju svoje štandove, a kad dođeš tamo.... jad i beda....plus promovišu svoje proizvode i usluge.... A kad pitaš kakve praktikante traže i izraziš želju da im ostaviš svoju biografiju, oni ti se osmehnu, u 99% slučajeva kažu da nisu trenutno spremni da prime praktikante, ali da će se vaša biografija odložiti u arhivu i da će vas kontaktirati čim se za vama ukaže prilika..... Eto, u ovoj zemlji možeš teško i za džabe da radiš....
Četvrtak 25.11.2010. 22:47
Evo imam ja iskustva,malo kao električar,malo kao stolar,malo kao gradjevinar i malo kao serviser računara,samo gde mi se vodi to. Ljudi u Srbiji su robovi,stariji nemogu da odu u penzije iskorišćavaju ih do kraja,mi mladi sve i da nadjemo posao to je uglavnom "na crno" i pitam se dokle više,uskoro ću 25 godina a nigde nema da sam radio ni meseca radnog staža upisano a moj ćale je već imao 7 godina radnog staža. Sve u svemu ovu gamad treba menjati u što kraćem roku...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online