Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 19.11.2010.
18:15
Vestionline A

Ne samo Mladić... tu je i korupcija, reforma pravosuđa itd...

Pred Srbijom su mnogobrojni izazovi na putu ka Evropskoj uniji (EU) i predstoji nam zajednički posao da u narednih godinu dana otklonimo sve nedostatke, kako bi naredni izveštaj Evropske komisije bio bez primedbi, izjavio je danas šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer.

Prema Dežerovim rečima, Srbija treba da reši pitanje reforme političkog sistema, naročito izborni zakon, blanko ostavke, finanasiranje političkih stranaka i funkcionisanje parlamenta u pogledu kvalitetnijeg zakonodavstva.


"Pred Srbijom su i izazovi kada je reč o borbi protiv korupcije, organizovani kriminal, ljudska prava i slobode, pitanje reforme pravosuđa", istakao je Dežer.

Vensan Dežer
 


On je rekao da se mora regulisati i makroekonomska stabilnost, dodajući da je Srbija u izveštaju Evropske komisije dobila pohvale zbog dogovora sa Međunarodnim monetarnim fondom.


"Pitanje privatizacije je takođe jedan od izazova sa kojim Srbija treba da se suoči. Nastavak privatizacije državnih kompanija je neophodan, ali isto tako treba preispitati odluke o poništenju nekih privatizacija", rekao je Dežer.


Srbija treba da poboljša klimu za strane investitore, kaže Dežer, dodajući da pitanje restitucije usporava mnoge investitore.


"Usvajanje i primena zakona, regionalna saradnja, neki su od pitanja koja Srbija treba da još reši", dodao je Dežer.


Dežer je izjavio da kada je reč o Kosovu i Metohiji, postoje pozitivni razvoji u smislu kretanja u pravcu konstruktivnom dijalogu i "nadamo se da će to ubrzo početi".


On je podsetio da će u Beograd naredne nedelje doputovati evropski komesar za proširenje Štefan File, koji će srpskim vlastima uručiti upitnik od 2.400 pitanja.


Cilj Srbije je da status kandidata dobije tokom naredne godine, izjavio je zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Srđan Majstorović.


"Ostvarivanjem preporuka iz godišnjeg izveštaja, ovaj cilj će svakako biti izvesniji. Takođe ćemo sprovesti i sve obaveze preuzete zaključkom Sporazuma o stabiliziciji i pridruživanju", istakao je Majstorović.

POVEZANE VESTI

Petak 19.11.2010. 18:37
ma, bombardujte nas do poslednjeg srbina. zlikovacka bando. sta bre vi hovete vise. u srbiji je postalo tesno. podrivaju nas sa svih strana. ovako vise ne ide. ima li nekoga da nas izvuce iz gvozdenog zagrljaja EU.
Petak 19.11.2010. 22:39
Koje probleme Srbija zaista ima, to treba da pitate narod, a ne vlast! Mozda vam stvari budu daleko jasnije, a ostavka za tu funkciju mnogo brza!!! Jer, nije ista stvar sta kaze vlast, i sta kaze narod! Jer narod Srbije ima brdo problema (upravo zbog te vlasti!), a vlast rjesava samo svoje licne financijske probleme, dok narodu Srbije otezava ionako vec tezak zivot!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online