Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 18.11.2010.
17:56
Tanjug A

Dačić: Mi se trudimo, a Ameri nas zavitlavaju

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je, povodom godišnjeg izveštaja Stejt departmenta o slobodi religije u svetu u kome se Srbija pominje u delično negativnom kontekstu, izjavio da Srbija na tom planu čini najviše što može.

Nervira ga što mu stalno lupaju packe: Ivica Dačić
 


Dačić je rekao novinarima da policija istražuje sve međunacionalne i međukonfesionalne incidentne situacije, istakavši da je njihov broj ove, u odnosu na 2004. godinu, za 60 odsto manji.


"To je dovoljno... Nema potreba da ja dodatno objašnjavam ma šta da je neko zaključio u Vašingtonu, Briselu ili bilo gde druge", rekao je on u pauzi, skupa "Antidiskriminacija u Srbiji, presek i perspektive".


On je naveo i da je sagovornike iz međunarodne zajednice zamolio "da ponekad i oni poštuju ono što od nas traže i da ponekad ostvaruju u svojim zemljama ono što od nas traže".


"Bez obzira na sve to prošlo je to vreme da neko Srbiji stalno lupa šamare i packe da nešto nije dovoljno uradila...Što se mene tiče to apsolutno ne prihvatam i ne priznajem", rekao je Dačić.


On je naglasio da "Srbija radi najviše što može, a da bi mnogi trebalo da se zapitaju otkud tolike frustracije koje postoje u našem društvu svih ovih godina i decenija".


U godišnjem izveštaju Stejt departmenta o slobodi religije u svetu, objavljenom sinoć u Vašingtonu navodi se da Ustav Srbije garantuje slobodu vere, ali da zakon ograničava upražnjavanje vere tako što diskriminiše neke verske grupe, a nekima uskraćuje pravni status.


U Srbiiji nema državne religije, ali dominantna Srpska pravoslavna crkva i druge tradicionalne verske zajednice imaju u izvesnom smislu povlašćen položaj, ocenjuje se u izveštaju koji Stejt department redovno podnosi Kongresu od 1998. godine.


U tekstu se napominje da odnos srpskih vlasti prema poštovanju verskih sloboda ostaje "problematičan" zbog Zakona o veri, kao i zato što Ministarstvo vera "arbitrerno primenjuje i tumači zakon i podzakonske akte".


"Policijske istrage u slučajevima govora mržnje i vandalizma uglavnom su bile spore i bez konačnih rezultata", napominje se, između ostalog u izveštaju, ali i ukazuje da je, zbog povezanosti religije i nacije, nekada teško razdvojiti šta je bio motiv incidenta.
 

Četvrtak 18.11.2010. 18:34
E moj Dacicu... Ko se drugima pod noge baca i pred njima kleci, nemora da se cudi sto ce jednog dana da im postane otirac za noge!!! A vi gospodo "Evropejci" i dalje klecite i puzite pred Amerima i pred clanicama EU, pa cete vidjeti dokle cete da dogurate! Nasu preci se pred tolikim kukaviclukom u grobu okrecu, i to vec decenijama!
Četvrtak 18.11.2010. 23:43
Ееее,дачићу слобин ђачићу и то још издајнички,где ти видиш Србију.Изнемоглу,поробљену,издану да,,А даће Бог да се Србија реши и вас; полтрона,издајника,дупелизаца ,самољубљивих парадопоносника,црквених папољубаца....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online