Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 12.11.2010.
18:52
Srna A

SRS: Šešelj nije naručio ubistvo Nikolića

Srpska radikalna stranka (SRS) dobila je od Tužilaštva za organizovani kriminal obaveštenje da predsednik ove stranke Vojislav Šešelj nije osumnjičen za navodno planiranje ubistva predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića.

Nema svojstvo okrivljenog: Vojislav Šešelj

Funkcioner SRS-a Boris Aleksić rekao je na stranačkoj konferenciji za novinare da je u ovom obaveštenju "u vezi sa pisanjem medija o planiranju ubistva Nikolića, navedeno je da Šešelj nema svojstvo okrivljenog (...) pa, saglasno tome, ne postoji ni osnovana sumnja u tom pravcu".

On je rekao da su podaci koje su plasirali Nikolić i zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić u medijima "obična laž" i da je predsednik sudskog veća Haškog tribunala Žan Klod Antoneti, pre četiri meseca zatražio od nadležnih u Srbiji podatke o navodnom pripremanju tog atentata.

Podsećajući da su SRS i sam Šešelj ranije podneli krivične prijave protiv odgovornih za neistine, Aleksić je rekao da se Tužilaštvo nije izjasnilo kako je osuđeni Miloš Simović obavestio i koga o navodnom pripremanju atentata.

Navodeći da je Vučić kontaktirao sa advokatima Simovića i da je na taj način pripremljena akcija, Aleksić je rekao da je to učinjeno s ciljem da se oteža položaj Šešelja u Hagu, da se njegov postupak odugovlači, da mu se dodatno ugrozi život, kao i njegove porodice.

Optuživši Nikolića da je "koordinisao sa Tužilaštvom Tribunala u Hagu", Aleksić tvrdi da je zdravlje Šešelja ugroženo i da mu je život u opasnosti, jer od oktobra 2009. godine dobija kardiotoksične lekove koji izazivaju aritmije.

Aleksić je rekao da je u "Blicu" 29. juna objavljeno da je, navodno, Šešelj naredio likvidaciju Nikolića iz Haga, a Nikolić je istom listu 1. jula izjavio da Šešelj "hoće da ga ubije zbog propasti SRS", a potom je SRS zatražila od nadležnih organa informacije da li je to istina ili laž.

Šešelju, koji je dobrovoljno otišao u Hag u februaru 2003. godine, od novembra 2007. godine sudi se za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine.

POVEZANE VESTI

Petak 12.11.2010. 20:36
Nadam se da ce doci dan kada ce ih biti sramota za svu laz i nepravdu ucinjenu prema ovome velikome coveko i borcu. Ja licno se divim i ponosim ovim covekom! VOJO NEKA TE BOG CUVA SRBIJI I SRPSKOM NARODU!
Petak 12.11.2010. 19:46
Pustice Seselja pred izbore da bi rasturio opoziciju i uzeo im sto vise glasova.
Petak 12.11.2010. 18:59
Da oce da nestanu negde i jedan i drugi zajedno sa Cedom, Ivicom, Tadicem, Kostunjavim i svima ostalima i da ostave ovaj narod malo na miru
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online