Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 07.11.2010.
16:11
Tanjug A

Naprednjaci proslavili drugi rođendan

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je danas da je za Srbiju pre ulaska u Evropsku uniju važnije da stvori ekonomski sistem koji će da funkcioniše u korist građana, a ne vladajućih stranaka.

Uh, dečje bolesti preležane, ali najteže je pred slavljenicima: Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić
 

Na obeležavanju druge godišnjice osnivanja SNS, Nikolić je rekao da je potrebno smanjiti glomaznu vladu i napraviti novu, koja će biti mnogo efikasnija i racionalnija.

On je istakao i da investicije moraju biti ravnomerno raspoređene u sve krajeve Srbije, naglašavajući da se SNS zalaže da se pobede kriminal, mito i korupcija.

 

Prema njegovim rečima, naprednjaci se zalažu za preispitivanje i poništavanje svih loših privatizacija, kao i za investiranje u poljoprivredu. Nikolić je istakao i da će SNS učiniti sve što i drugi da bi se Srbija priključila EU, pa možda i više od drugih evropskih naroda, "ali neka nam ne traže da uđemo (u EU) bez ponosa".

"Neka prave nove i lepe i velike dažamije širom Kosova i Metohije, ali Gračanicu ne selimo, gde je ona, tu je i Srbija", rekao je Nikolić.

Ulazak u EU nije dovoljan

Prema njegovim rečima, sam ulazak u EU nije dovoljan, a "važnija od toga je ekonomija, koja će da funkcioniše u korist građana Srbije". Lider SNS je krikovao vladajuće stranke zbog lošege ekonomskog polozaja većine građana koji teško žive, dok se, kako je rekao, pripadnici stranaka na vlasti i njhovi prijatelji bogate.

"Pobedićemo da bi naša deca imala budućnost u svojoj Srbiji. Mi im to dugujemo i to je misija moje i vaše generacije i SNS", rekao je Nikolić.

Lider SNS je istakao da nema budućnosti Srbije bez saradnje sa celim svetom - EU, Rusijom, SAD, Kinom ... kao jednakim i ravnopravnim partnerima.

"Nema budućnosti Srbije bez EU, Rusije, SAD, Brazila i Latinske Amerike, Indije, Kine arapskog i afričkog sveta. (...) Nema Srbije bez saradnje sa celim svetom na jednakim i ravnopravnim principima", istakao je on.

Ne pomaže lična vlada

Prema njegovim rečima, to je potrebno kako bi Srbija od nekih naučila, od drugih kupila, a trećima prodala.

"Sadašnji predsednik i njegova lična vlada to ne mogu da urade", rekao je Nikolić, optuživši vlast da "samo misli kako će da sačuva privilegije Demokratske stranke i njenih satelita".

On je istakao, prekidan često burnim aplauzima, da kriza u Srbiji "neće da prođe dok ne promenimo sadašnju vlast".

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.11.2010. 17:01
macka u dzaku!mi pobedicemo to je moja i vasa misija!more mars.ovi su nam najgori od svih. oni nikako da se docepaju vlasti a nedao nam bog ni da dodju na nju!toliko su ljigavi i providni a pesmo im znamo napamet!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online