Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 03.11.2010.
14:41
Vestionline A

Kosmet: Jedinstvena izborna lista Srba?

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović i poslanik u Skupštini Kosova Slaviša Petković smatraju da bi jedinstvena srpska lista na predstojećim izborima na Kosmetu imala šanse da postane uticajni politički faktor.

(Ne)jedinstvo Srba na Kosmetu?!

Iako još nema stava zvaničnog Beograda o izlasku Srba na izbore na Kosmetu, Petrović je izjavio da je njegova stranka spremna da bude nosilac jedinstvene srpske liste na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji.


On je KIM radiju rekao da je, s obzirom na dosadašnja iskustva, teško očekivati da će doći do zajedničkog nastupa srpskog političkog korpusa sa Kosova i Metohije, ali da je tako nešto dobrodošlo.


"Uputili smo poziv svim političkim partijama, organizacijama i udruženjima da kao najorganizovanija stranka preuzmemo odgovornost i budemo nosilac jednog takvog procesa", istakao je Petrović.


I poslanik u Skupštini Kosova Slaviša Petković je pesimista kada je u pitanju stvaranje jedinstvene srpske liste na predstojećim izborima, ali se slaže da bi veći broj srpskih poslanika predstavljao snažan politički faktor na Kosovu i Metohiji.


"Nije realno očekivati da bi ti poslanici u budućem parlamentu mogli da opovrgnu deklaraciju o nezavisnosti Kosova, ali bi mogla da se izbori za poboljašanje uslova života ljudi", rekao je Petković, koji je za poslanika izabran na listi Srpske demokratske stranke Kosova i Metohije.

Pak: Srbi, izađite na izbore

 

Poslanica Evrospkog parlamenta Doris Pak pozvala je Srbe sa Kosmeta da izađu na predstojeće vanredne izbore i izrazila je nadu "da će Kosovo dobiti jaku vladu spremnu da pregovara sa susedima o svim pitanjima".

Doris Pak

Kako javlja KiM radio, Doris Pak, koja danas boravi na Kosovu i Metohiji, susrela se sa vršiocem dužnosti predsednika Kosova Jakupom Krasnićijem u Prištini i izjavila da će "nastaviti da podržava Kosovo i u budućnosti".


"Imam razloga da podržavam Kosovo. Bila sam ovde 1990. i znam da ste živeli pod oštrim režimom u sred Evrope. Iskusila sam sa vama ta teška vremena i drago mi je da ste došli do uspostavljanja nezavisne države", rekla je Doris Pak, čiju izjavu prenosi informativna služba Skupštine Kosova.


"Sada morate da uradite ono što bi uradile sve demokratske države: da se angažujete za dobrobit svojih građana. Nadam se da će nakon izbora Kosovo dobiti jaku vladu koja bi trebalo da bude spremna za dijalog sa susednim i prijateljskim zemljama, uz pomoć Evropske unije", rekla je Pak.


Ona je istakla i da je "još rano raspravljati o bezviznom režimu za Kosovo".
"Morate da razumete da ste nova država koja još uvek nije priznata od strane pet zemaljma Evropske unije, tako da je potrebno malo više vremena", rekla je Pak.


"Nadamo se da će ovaj put biti skraćen, a Evropski parlament će pomoći u tom pogledu", izjavila je ona posle susreta sa Krasnićijem.


U toku dana, Doris Pak će biti proglašena za "počasnog doktora Univerziteta u Prištini".

POVEZANE VESTI

Sreda 03.11.2010. 14:46
ne nasedajte srbi. setite se ko je na celu srbije. pogledajte ko vam pruza podrsku da izadjete na izbore i bice vam sve jasno.
Sreda 03.11.2010. 14:47
KOSTUNICE, OGLSI SE I SPASAVAJ SRBIJU ! MOZES I PREKO OVOG SAJTA. SAMO SE OGLASI. DA NE BUDE KASNO.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online