Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 24.08.2013.
12:01
Đ. Barović - Vesti A

"Glas za Tačija 30 evra"

Predstavnici Samostalne liberalne stranke bliske Hašimu Tačiju sa koferima para uveliko rovare po užoj Srbiji plaćajući bez problema ne samo spiskove registrovanih birača za predstojeće lokalne izbore na Kosovu, već i same glasove, a cena se kreće od 20 do 30 evra. Ovo za "Vesti" tvrdi Miloš Stojković, predsednik Pokreta Kosovski božur koji se zbog ovog problema juče obratio vlastima u Beogradu apostrofirajući da je situacija na terenu "katastrofalna i da će, ukoliko se nešto ne preduzme, Srpska jedinstvena lista izgubiti i to glasovima iz uže Srbije".

Tačijev Srbin: Slobodan Petrović, predsednik Samostalne liberalne stranke
 

- Jednom rečju, na terenu je katastrofa i kaubojština najgore vrste u kojoj možemo samo da gledamo kako predstavnici Samostalne liberalne stranke dobijaju biračke spiskove mada je to najstrože zabranjeno ili na oči fotokopiraju lične karte izbeglih, a istovremeno doživljavamo opstrukciju najgore vrste od lokalnih poverenika Komesarijata za izbeglice i migracije. Tako je u Kragujevcu, Nišu, Smederevu, Ćupriji...

Pare uz kopiju lične karte

Glas na izborima, SLS plaća između 20 i 30 evra, a procedura je sledeća. Birač je dužan da im za taj novac dostavi fotokopiju svoje lične kartu. Kada dobiju obaveštenje sa glasačkim listićem, stupa u kontakt sa predstavnikom SLS, zajedno popunjavaju glasački listić i šalju poštom.

U Jagodini SLS zastupa policajac koji je izbegao sa Kosmeta, a i dalje radi u MUP Srbije. Znači, plaćaju ga i naša država i stranka koja je protiv nje. O tome sam obavestio njegovog načelnika, pa ćemo videti šta će biti, ali otvoreno pitam vlasti u Srbiji da li su uopšte svesni težine problema - tvrdi Stojanović i dodaje da je u više navrata pokušao da razgovara sa lokalnim poverenicima Komesarijata, ali je uvek nailazio na opstrukciju ili zid ćutanja.


- Jednog od njih sam otvoreno pitao zbog čega je dao spisak Tačijevim Srbima, a on mi je hladno odgovorio: "Ne piše mu na čelu ko je". U drugom navratu sam čekao ispred kancelarije jer je pre mene ušao predstavnik SLS sa bombonjerom i viskijem.

Nova srpska katastrofa: Miloš Stojković

Kada sam ušao ja, doduše praznih ruku, rečeno mi je da ne mogu da mi daju spiskove zato što je to zabranjeno. Aktivisti Jedinstvene srpske liste na ovaj način su primorani da potroše po 10-15 dana samo da bi otkrili ko zapravo ispunjava uslove da glasa na predstojećim kosovskim izborima, a predstavnici SLS dobiju spisak i obiđu sve te ljude za dan ili dva. Posle ćemo se čuditi šta nam se to dogodilo i zbog čega smo doživeli fijasko - ističe Stojković i dodaje da Tačijevi Srbi "ne zaboravljaju" i uspešne privatnike koji su izbegli sa Kosmeta.


- Obećavaju se "avioni, kamioni", raznorazni projekti ili se otvoreno nudi novac da se kao ljudi od autoriteta daju podršku njihovoj listi. Neka nam je Bog na pomoći na septembarskim izborima - zaključuje Stojković.

Šalju ih na pogrešnu adresu

Stojković ističe i drugi, ogroman problem, a to je nesposobnost onih koji registruju birače.
- Imam konkretne dokaze da će glasači iz sela Vrbovac, Grnča, Mobila i Klokot na kraju dobiti obaveštenje da glasaju u opštini Vitina gde zapravo i neće biti srpskih kandidata, samo zato što lokalni poverenici Komesarijata ne znaju da ova sela, na osnovu briselskog sporazuma, pripadaju novoformiranoj opštini Klokot. Kada sam skrenuo pažnju na taj propust, najstrašnije sam izvređan - kaže ogorčeno Stojković.

 

Cucić: Dajte imena da hapsimo!

Republički komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić u potpunom je šoku da se na terenu uveliko trguje - kako biračkim spiskovima, tako i glasovima potencijalnih birača.
- Ne mogu da verujem da je zaista tako. Dajte mi imena tih koji su uzeli pare i odmah će biti pohapšeni - kaže Cucić i obećava da će ove tvrdnje hitno ispitati.
- Ako postoji čovek u Srbiji koji će agitovati za račun SLS, onda sam ja protraćio 20 godina baveći se ovim poslom. Neka me čovek koji vas je o tome obavestio odmah kontaktira - ogorčen je republički komesar za izbeglice.

POVEZANE VESTI

Subota 24.08.2013. 12:16
ХАХАХАХХА па ови су још и скупи ? По Војводини и пашалуку су, својевремено, гласове куповали за кило кромпира и литру уља ? Најтужније је што ће им ово проћи... а после ће опет бити криви Срби који нису из Србије.... ?
Subota 24.08.2013. 16:59
ako je ovo istina da postoje srbi sa kosova koji bi prodali svoj glas šiptarima za 20 eura o čemu pričamo onda?kako kosovo crno,kad ga prodaju za 20 eura.postaje mučno pratit ovo .
Subota 24.08.2013. 18:00
Kako mogu neki izbori biti regularni ako imate dokaze da se glasanje placa ili nekako drugacije utice na glasace ??? Isto je bilo i u Vojvodini i nikom nista .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online