Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 28.10.2010.
13:30
Vestionline A

Zukorlić: Sve ovo je deo Ljajićeve osvete

Glavni muftrija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić optužio je danas ministra rada i socijalne politike Rasima Ljajića da je izvršio pritisak na novopazarski sud da pošalje izvršitelje radi iseljenja Fakulteta za islamske studije iz zgrade u centru Novog Pazara. Do iseljenja Fakulteta za islamske studije iz dela prizemlja te zgrade u Novom Pazaru ipak nije došlo, jer se sudski izvršitelji nisu pojavili.

Zukorlić je, obraćajući se okupljenima ispred ovog fakultreta, rekao i da je Ljajić preko svog saradnika Kasima Zoranića zakazao konferenciju za novinare Uniproma, koji je dobio spor sa mešihatom. Sve to je, prema njegovim rečima, deo Ljajićevog "programa osvete" zbog pobede Bošnjačke kulturne zajednice na junskim izborima za Bošnjačko nacionalno veće.

Muamer Zukorlić


Muftija je, istovremeno, rekao da je veoma važno što "ovaj put policija nije instrumentalizovana" jer je veoma opasno, kako je rekao, davati "specijalne snage političarima kako bi oni sprovoili svoje lokalne političke akcije". Zukorlić je ponovio spremnost predstavnika Islamske zajednice, Bošnjačkog nacionalnog veća i Internacionalnog univerziteta na pregovore sa Beogradom.


"Spremni smo na pregovore i nije nam bitno ni gde ni sa kim će se pregovarati", kazao je muftija.


On je rekao da su tri stuba stabilnosti tog dela zemlje Islamska zajednica, Bošnjačko nacionalno veće i Internacionalni univerizitet i da su sva tri poslednjih godina, meseci i dana napadana.


"Ako neko želi stabilnost ovog dela države ne može rušiti te stubove, već ih mora podupirati... Moramo ih zajedno podupirati, jer i mi smo građani ove zemlje", poručio je Zukorlić.


On je kazao da je Fakultet, posle obdaništa na Hadžetu i kupatila u Staroj novopazarskoj banji, treći i najeći vakuf koji je "napadnut" poslednjih meseci i dodao da "to nije slučajno", kao i da iza sva tri objekta stoje sudske presude.


"Problem je ako i nakon reforme pravosuđa imamo sudije koje revnosno presuđuju za račun tajkuna i kriminalaca. To je opasno i loše, ne samo za vakuf", kazao je muftija.
Ispred zgrade Fakulteta za islamske studije tokom jutra se okupilo oko 300 đaka, studenata, imama i vernika u odbranu zgrade od sudskih izvršitelja. Na krovu zgrade stražare pripadnici Agencije za obezbeđenje "Berk", koji, inače, obezbeđuju muftiju Zukorlića.


Prema pravosnažnoj i izvršnoj presudi Višeg suda u Novom Pazaru, za danas je zakazano iseljenje Fakulteta za islamske studije iz dela prizemlja te zgrade. Sudski izvršitelji se, međutim, nisu pojavili. Načelnik Policijske uprave Dragan Terzić rekao jeda je njihova procena da bi prinudno iseljenje stvorilo nove tenzije u tom gradu, posebno imajući u vidu da je vreme odlaska na hadžiluk i da predstoji veliki muslimanski praznik Kurban bajram.


Kako je Tanjugu rekao portparol Islamske zajednice u Srbiji Samir Tandir, i nakon razilaska skupa ispred fakulteta će se okupljati vernici "iz predostrožnosti da nekome ne padne na pamet da nasilno uđe u zgradu". Na trgu i u okolnim ulicama nema vidljivijeg prisustva policije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.10.2010. 13:49
....ako je zukorle duhovni covek ja sam SVETAC!!!.....
Četvrtak 28.10.2010. 13:42
sapnuo mu ceda.
Četvrtak 28.10.2010. 13:56
Ha ha pazi molim te kriv mu Ljajic... nisi ti tom gospodinu ni do kolena skolarac. Ne uplici vernike i ne stavljaj ih u prve redove, jer branish samo tvoj lopovski dzep!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online