Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 26.10.2010.
19:52
Vestionline A

Koštunica: Srbija je vazal Evropske unije

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ocenio je danas da je "tehničkom odlukom" šefova diplomatije EU o prosleđivanju srpske kandidature Evropskoj komisiji "Srbiji nametnuto da mora da uspostavi dobrosusedske odnose sa Kosovom".

"EU je juče donela zaključak da je za dalje evropske integracije Srbije neophodno uspostavljanje dobrosusedskih odnosa između Srbije i Kosova i Metohija. Tom odlukom je okončana dvogodišnja propaganda aktuelne vlasti kako su EU i Kosmeta dva odvojena pitanja", kazao je Koštunica u pisanoj izjavi.

Vojislav Koštunica


Lider DSS smatra da je sadašnja vlast umesto partnerskog prihvatila da sa Unijom uspostavi vazalni odnos i dopustila da Brisel uslovljava Srbiju oduzimajući 15 odsto teritorije.


"Posle potpisivanja SSP i prihvatanja Euleksa, sa usvajanjem rezolucije u UN započinje treća faza u procesu postepenog priznavanja postojanja lažne države Kosovo. A ta treća faza je otpočinjanje dijaloga o dobrosusedskim odnosima, što je juče i potvrđeno zaključkom EU", ocenio je Koštunica.


On je ponovio da pitanje stvarnog ulaska Srbije u EU uopšte nije na dnevnom redu, već će ono biti aktuelno možda u dalekoj budućnosti, te da su pravi problemi Srbije "beznađe, nezaposlenost i siromaštvo".


"Umesto da se bavi realnim životom sadašnja vlast se zarad utopijskog cilja o ulasku u EU možda i daleke 2035. godine, još i odriče dela naše teritorije", dodao je Koštunica.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.10.2010. 20:05
Ne vidim da je bilo šta promašio u ovoj izjavi. sve je tačno. Ipak ima jedan balast na leđima sam Koštunica. Taj na slici iza njegovih leđa i lopovi ministri koji su bili u njegovoj Vladi nisu mu baš podizali rejting. Ako glasamo ponovo za Koštunicu, hoće li taj sa slike i ostali lopovi opet biti u njegovoj Vladi. Ako Darkside obeća da neće, možda ću glasati .
Utorak 26.10.2010. 20:32
Koje nevjerovatno licemerstvo!!! Uspostaviti dobrosusjedske odnose sa Kosovom, koje istovremeno tako nesto ne zeli! Dakle, od Srbije se ocekuju prosto neizvodljive stvari, da bi se kasnije to moglo podturiti istim ovom nasim politicarima pod nos kao razlog zasto se Srbija nemoze kandidovati za uclanjivanje u EU!!! Ko je ovdje lud??? Neko bi trebalo da bude, ili EU, ili Srbi?! Ja ipak mislim da nas EU gleda kao nevjerovatno, umno poremecene idiote, cim se ovako sa nama ponasa! A ovi naci dupelizci nemaju muda da se suprostave, nego kao curke klimaju glavom pred njima, a onda i pred narodom!
Utorak 26.10.2010. 20:46
Kostunicu duboko postujem, i verujem mu. Nikada nisam nekom drugom dala glas, ali volela bih da ocisti stranku od ljudi koji je kompromituju. Ne znam, ja DSS gledam kroz njega, i za sada ne vidim drugu opciju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online