Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 26.10.2010.
12:12
Srna A

Šešelj ove nedelje na operaciji

Lideru radikala Vojislavu Šešelju, kome se sudi u Haškom tribunalu, najverovatnije, će ove nedjelje u Univerzitetskoj bolnici u Lajdenu biti operisan srčani mišić, zbog nepravilnog rada.

U rukama haških lekara: Vojislav Šešelj
 

Kako pišu "Večernje novosti", tačan datum ove operacije iz bezbednosnih razloga neće biti saopšten ni porodici, niti članovima njegovog pravnog tima.

Lekar u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu Paulus Falke veruje da je ova intervencija rutinska stvar i da nema razloga za brigu zbog zdravlja lidera radikala.

Odlazak na operaciju Šešelj će sačekati u pritvoru, gde se nalazi od februara 2003. godine.

Njegova supruga Jadranka Šešelj je rekla za "Novosti" da lider radikala nije imao drugog izbora osim da prihvati operaciju koju mu je ponudila komisija haških lekara.

Šef pravnog Šešeljevog tima Zoran Krasić kaže da lidera radikala čeka rutinska operacija, koja ne nosi veliki rizik, te dodaje da pravi uzrok za operaciju treba da odredi komisija od tri međunarodna lekara, koje će imenovati sekretar Tribunala.

Krasić je dodao da postoji mogućnost da Šešelj posle operacije zatraži da bude privremeno pušten na slobodu, mada nije siguran da će dobiti neophodne garancije od države.

Načelnik kardiologije Instituta za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra Srbije Petar Seferović kaže da se operacija sastoji u električnom uklanjanju dela sprovodnog sistema srčanog mišića koji izaziva nepravilan rad srca.

Šešelju se u Hagu sudi za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH, odnosno za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.10.2010. 14:13
spremimo se za najgore...holandjani su eksperti za "rutinske" operacije...i sta im je tesko da objave klasiku..."nije izdrzao..."...podlo vrlo podlo.....bice zaista cudo ako ove prezivi....
Utorak 26.10.2010. 19:07
Moje molitve ce ovih dana biti posvecene Gospodu Bogu i svim Andjelima nebeskim, da budu uz tebe i da te sacuvaju u trenutcima kad niko drugi nece moci da ti pomogne!!! A nadam se da ce mi se i sav Srbski narod u tome pridruziti i da barem sa molitvom pomognemo covjeku koji se bozi sa zvijerima danasnjice!!! Vojo, Bog je na strani pravednika i jedino sa njim mozemo da pobijedimo! To si ti oduvijek znao i oduvijek si se borio za pravdu! Sada se samo moli za srecan ishod operacije i brz oporavak!!! Narod Srbije i RS je uz tebe!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online