Utorak 26.10.2010.
12:12
Srna

Šešelj ove nedelje na operaciji

U rukama haških lekara: Vojislav Šešelj
 

Kako pišu "Večernje novosti", tačan datum ove operacije iz bezbednosnih razloga neće biti saopšten ni porodici, niti članovima njegovog pravnog tima.

Lekar u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu Paulus Falke veruje da je ova intervencija rutinska stvar i da nema razloga za brigu zbog zdravlja lidera radikala.

Odlazak na operaciju Šešelj će sačekati u pritvoru, gde se nalazi od februara 2003. godine.

Njegova supruga Jadranka Šešelj je rekla za "Novosti" da lider radikala nije imao drugog izbora osim da prihvati operaciju koju mu je ponudila komisija haških lekara.

Šef pravnog Šešeljevog tima Zoran Krasić kaže da lidera radikala čeka rutinska operacija, koja ne nosi veliki rizik, te dodaje da pravi uzrok za operaciju treba da odredi komisija od tri međunarodna lekara, koje će imenovati sekretar Tribunala.

Krasić je dodao da postoji mogućnost da Šešelj posle operacije zatraži da bude privremeno pušten na slobodu, mada nije siguran da će dobiti neophodne garancije od države.

Načelnik kardiologije Instituta za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra Srbije Petar Seferović kaže da se operacija sastoji u električnom uklanjanju dela sprovodnog sistema srčanog mišića koji izaziva nepravilan rad srca.

Šešelju se u Hagu sudi za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH, odnosno za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata.

2024 © - Vesti online