Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 24.10.2010.
16:05
Srna A

Šešelj pristao na operaciju

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, kome se sudi u Haškom tribunalu, saglasio se da bude operisan, izjavio je šef pravnog tima za odbranu lidera radikala Zoran Krasić.

"Vođa SRS je svojim potpisom pristao da mu bude obavljena ablacija električnog puta u srcu", rekao je Krasić na konferenciji za novinare i dodao da se još ne zna kada će operacija biti obavljena. 

Vojislav Šešelj

Krasić je rekao da Šešelj ima velike zdravstvene probleme i ocenio da operacija verovatno predstavlja put da oni na neki način budu sanirani i rešeni. On je podsetio da je Pretresno vijeće naložilo sekretaru Tribunala da formira tročlanu komisiju - lekarski konzilijum eksperata od međunarodnog ugleda koji bi trebalo da utvrdi uzrok srčanih smetnji Šešelja, odnosno aritmija i tahikardija.

Krasić je rekao da je sekretar Tribunala najzad odredio prijatelja suda koji bi trebalo da sprovede istragu da li su bivši glavni tužilac haškog tribunala Karla de Ponte i njeni saradnici, zbog zastrašivanja i pritiska na svjedoke, iskazali nepoštovanje prema sudu, koji je ad hok organ UN.

"Pretresno veće usvojilo je zahtev Šešelja da 13 delova iz dnevnika Ratka Mladića bude prevedeno na srpski jezik i lideru radikala će biti dostavljena ta dokumentacija", rekao je Krasić i dodao da je verovatno reč o nameri da ti dnevnici budu uvršteni u sudski spis.

Tužilaštvo Haškog tribunala tereti Šešelja za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini od 1991. do 1993. godine. Lider SRS-a se dobrovoljno predao Tribunalu u februaru 2003, a suđenje mu je počelo u novembru 2007.

Šešelj je osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda i ta kazna mu je potvrđena 19. maja 2010. godine, a 4. februara je drugi put optužen zato što je u knjizi objavio podatke o 11 zaštićenih svedoka.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.10.2010. 16:36
Vojo, neka ti rade sta god znaju, samo da ti se zdravstveno stanje popravi!!! Neka poprave ono sto su pokvarili! Na tvoj povratak, i to sto brzi, jedva cekaju svi oni koji te 1'000'000% podrzavaju i koji su svjesni tvoje borbe i tvog zalaganja svih ovih godina, a i prije Haaga!!! Ne dozvoli da ti uzmu vjeru u pravdu, koju nosis duboko u sebi! Ti si nas ZIVI HEROJ DANASNJICE!!!
Nedelja 24.10.2010. 16:28
A sta sad ovo treba da znaci? "Pretresno veće usvojilo je zahtev Šešelja da 13 delova iz dnevnika Ratka Mladića bude prevedeno na srpski jezik i lideru radikala će biti dostavljena ta dokumentacija"! Da nije Mladic svoje dnevnike pisao na Engleskom, Francuskom ili Ruskom jeziku mozda, pa sad moraju da to prevode na Srpski? Ili, kako Haag to voli da kaze "na BHS"? Koja nebuloza! Ili samo greska u navodjenju jezika?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online