Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 27.09.2010.
13:33
Vestionline A

Trivan: Koštunica govori isto kao Sloba

Portparol Demokratske stranke (DS) Jelena Trivan izjavila je da se Srbija od 5. oktobra 2000. godine potpuno promenila, ali da možda nije učinjeno dovoljno na promovisanju rezultata postpetooktobarskih vlasti, zbog čega katkad kod građana postoji utisak da nije urađeno dovoljno.

Trivan je u intervjuu istakla da je u poslednjih deset godina u reformskom i svakom drugom smislu urađen veliki posao, na kojem Srbiji treba čestitati.


"Srbija je prešla veliki put od jedne potpuno uništene i izolovane do moderne, civilizovane države u kojoj se normalno živi, ne sjajno zbog ekonomskih poteškoća, ali ona danas deli sudbinu svih evropskih zemalja, za razliku od tog vremena kada smo delili sudbinu ratom zahvaćenih afričkih zemalja - i to dovoljno govori", rekla je Trivan.

Srbija je danas, za razliku od pre 10 godina, civilizovana i moderna sržava: Jelena Trivan

Prema njenoj oceni, jedino je na političkoj sceni Srbije u poslednjih deset godina katkad dolazilo do nekih regresivnih umesto progresivnih pomaka.


"Tu se dešavaju neki čudnovati procesi. Jedan od lidera tih demokratskih promena (Vojislav Koštunica) koji je tada izabran za predsednika, koji je smenio Slobodana Miloševića, danas posle 10 godina govori istim rečenicama i istim jezikom kao Milošević tada", primetila je Trivan.


"On (Koštunica) se danas zalaže za izolaciju Srbije, za ideološki rat Srbije sa čitavim svetom, zalaže se za ideje zbog kojih je Slobodan Milošević svrgnut, a ne smenjen, uz veliki bunt naroda", rekla je Trivan.


Prema njenim rečima, neobično je i to što se desničarska i nacionalistička Srpska radikalna stranka raspala na evropskoj ideji. Sa druge strane, o pozitivnim demokratskim procesima i promenama svedoči činjenica da demokratske i evropske snage imaju stalni rast, kontinuitet i stalno veću i preovlađajuću podršku u biračkom telu.


Trivan je istakla da je Srbija nepovratno na putu evropskih integracija i transformacije u moderno društvo i da o tome govore ne samo učinjeni formalni koraci ka EU, već i konstatno opredeljenje građana za EU i za stranke koju tu ideju zastupaju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.09.2010. 14:07
{ta iy ovih usta udarenih peglom iylayi da je to čudo jedno. Da vam nije bio taj Koštunica po kojima bacate drvlje i kamenje vi ni danas ne bi bili na vlasti. Prodadoste sve živo po Srbiji, ostaviste radnike bez posla, uništiste proizvodnju, ukinuste vojsku sda pokušavate da uništite i crkvu. Doveli ste srbiju do veličine Beogradskog pašaluka. dokle više tako. Nemate trunke srama i kajanja već se pojavljujete u medijima da nam solite pamet.
Ponedeljak 27.09.2010. 13:47
Da , mi smo glupi , ti na reci kako je sve sjajno u Srbiji ....vazno je da si ti u 40-tim godinama ugradila silikone u usne ...izopacenih li mozgova i faca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online