Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.11.2009.
21:40
Tanjug A

Delegacija Kosova sklonila UNMIK

Kosovska delegacija je na ministarskom forumu u Briselu uklonila oznaku UNMIK sa svojih stolova. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je to bio pokušaj da se prejudicira status Kosova i Metohije pre njegovog definisanja i rešavanja.

"Mi smo se tome suprostavili imajući u vidu da predstavnici Kosova i Metohije mogu da učestvuju samo onako kako je definisano Rezolucijom 1244, znači zajedno sa UNMIK-om ili pod jasnom naznakom da je u pitanju Rezolucija 1244, što je na kraju tako i bilo", rekao je Dačić.

Ministar je naglasio  "kao i uvek, postoji pokušaj da se pre definisanja i rešavanja statusa Kosova i Metohije način učesća predstavnika takozvanih privremenih institucija na Kosovu postavi tako da se prejudicira status".


On je izjavio da je na zasedanju Ministarskog foruma na temu pravosuđa i unutrašnjih poslova EU i zapadnog Balkana u Briselu govorio o borbi protiv ilegalne trgovine ljudima, koja je, prema njegovim rečima, jedan od najtežih fenomena civilizacije.

Ministarski forum

U Briselu je u toku dvodnevni Ministarski forum na temu pravosuđa i unutrašnjih poslova Evropske unije i zapadnog Balkana na kome ministri razgovaraju o procesu stabilizacije i pridruživanja, viznoj liberalizaciji, borbi protiv korupcije, protiv trgovine ljudima i trgovine oružjem, kao i o proceni pretnje od organizovanog kriminala u jugoistočnoj Evropi.


Dačić je ocenio da se radi o modernom ropstvu, i skladu sa tim država treba da deluje preventivno radi podizanja svesti, ali i da najstrože sankcioniše trgovce ljudima i da pomogne žrtvama.


"Trgovina ljudima podrazumeva ne samo seksualnu eksploataciju, nego i radnu eksploataciju, prosjačenje, prinudni rad, trgovinu ljudskim organima", ukazao je ministar.


Dačić je naglasio da je neophodna regionalna saradnja u toj oblasti i najavio da će sutra na marginama konferencije biti održan sastanak ministara država potpisnica konvencije o policijskoj saradnji u jugoistočnoj Evropi sa ciljem da se poboljša saradnja i da sve države u regionu stave borbu protiv kriminala i korupcije kao državni prioritet.

Na forumu će u utorak biti usvojena i zajednička deklaracija, odnosno izjava ministara o zabrani upotrebe eksploziva u određenim oblicima na teritorijiZapadnog Balkana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online