Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 31.08.2010.
13:51
Tanjug A

Puštamo ih do UN, a onda tražimo izbore!

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je danas da će sutra početi razgovori opozicionih stranaka oko organizacije mitinga, koji će biti održan posle sednice Generalne skupstine Ujedinjenih nacija, zakazanoj za 9. septembar, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o srpskoj rezoluciji o Kosovu i Metohiji. I Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će po okončanju sednice UN odlučiti kako će se odnositi prema predstavnicima režima.

Lider NS smatra da su građani Srbije nezadovoljni i da su zbog toga izbori neophodni
 

"Nismo hteli da pravimo miting dok ne prođe procedura u UN. Pustili smo ih neka rade kako god hoće, ali tražimo rezultat. Ako nema rezultata, tražimo izbore", rekao je Ilić na konferenciji za novinare.


Lider NS je ocenio da "rezoluciju o Kosovu i Metohiji neko želi da napiše napolju i da samo pro forme prođe kroz procedure i pojavi se pred UN".


"Nismo bili za to. Vladi smo dali podršku za ono što je tražila, želeli smo da izađe sa maksimalnom podrškom u UN, ali oni su obećali da će omogućiti većinu da ta rezolucija bude podržana", naveo je Ilić.


On je rekao da će miting biti organizovan sa SNS i nekim manjim strankama, da će se sa DSS još razgovarati, te da postoji mogućnost da će učestvovati i neke stranke iz vlasti, ali nije želeo da precizira o kojim partijama se radi.


Ilić je dodao da će tokom razgovora biti odlučeno da li će protest prvo biti organizovan u nekom gradu u centralnoj Srbiji, pa potom u Beogradu ili će biti održan samo u srpskoj prestonici.

 

I SNS čeka odluku UN

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio danas da njegova stranka sa nestrpljenjem očekuje ishod glasanja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) o predlogu srpske rezolucije i da će po okončanju te sednice odlučiti kako će se odnositi prema predstavnicima režima.


"Ako neizmenjena rezolucija dobije podršku i većinu u UN, onda ćemo im čestitati, bez obzira što su obavili loš posao u Međunaronom sudu pravde", rekao je Vučić.


Ukoliko odluka ne bude dobra po Srbiju, Vučić ističe da će SNS tražiti odgovornost za politiku koja udaljava Kosovo i Metohiju od Srbije, politiku koja je dve godine "mazala oči građanima".


On je rekao da će Skupštini Srbije, ukoliko odluka UN bude loša po Srbiju, podnositi odgovarajuće zahteve za smenu ministara i mnoge druge incijative.


"SNS nikada neće priznatio nezavisnost Kosova i Metohije. Želimo da pokažemo da Srbija na nas uvek može da računa", istakao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.08.2010. 14:35
УСТАНАК једино решење за слободу Србије од ових наци марионета који нас воде у пропаст.
Utorak 31.08.2010. 13:54
Ovaj da organizuje ? Pa on ne moze da utera u tor one svoje ovce sa kojima se puvaka.Cuvaj ledja Veljo,da te opet neko ne napadne.Sarancic place za tobom,da zajedno svirate klavir !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online