Utorak 31.08.2010.
13:51
Tanjug

Puštamo ih do UN, a onda tražimo izbore!

Lider NS smatra da su građani Srbije nezadovoljni i da su zbog toga izbori neophodni
 

"Nismo hteli da pravimo miting dok ne prođe procedura u UN. Pustili smo ih neka rade kako god hoće, ali tražimo rezultat. Ako nema rezultata, tražimo izbore", rekao je Ilić na konferenciji za novinare.


Lider NS je ocenio da "rezoluciju o Kosovu i Metohiji neko želi da napiše napolju i da samo pro forme prođe kroz procedure i pojavi se pred UN".


"Nismo bili za to. Vladi smo dali podršku za ono što je tražila, želeli smo da izađe sa maksimalnom podrškom u UN, ali oni su obećali da će omogućiti većinu da ta rezolucija bude podržana", naveo je Ilić.


On je rekao da će miting biti organizovan sa SNS i nekim manjim strankama, da će se sa DSS još razgovarati, te da postoji mogućnost da će učestvovati i neke stranke iz vlasti, ali nije želeo da precizira o kojim partijama se radi.


Ilić je dodao da će tokom razgovora biti odlučeno da li će protest prvo biti organizovan u nekom gradu u centralnoj Srbiji, pa potom u Beogradu ili će biti održan samo u srpskoj prestonici.

 

I SNS čeka odluku UN

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio danas da njegova stranka sa nestrpljenjem očekuje ishod glasanja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) o predlogu srpske rezolucije i da će po okončanju te sednice odlučiti kako će se odnositi prema predstavnicima režima.


"Ako neizmenjena rezolucija dobije podršku i većinu u UN, onda ćemo im čestitati, bez obzira što su obavili loš posao u Međunaronom sudu pravde", rekao je Vučić.


Ukoliko odluka ne bude dobra po Srbiju, Vučić ističe da će SNS tražiti odgovornost za politiku koja udaljava Kosovo i Metohiju od Srbije, politiku koja je dve godine "mazala oči građanima".


On je rekao da će Skupštini Srbije, ukoliko odluka UN bude loša po Srbiju, podnositi odgovarajuće zahteve za smenu ministara i mnoge druge incijative.


"SNS nikada neće priznatio nezavisnost Kosova i Metohije. Želimo da pokažemo da Srbija na nas uvek može da računa", istakao je Vučić.

2024 © - Vesti online