Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 18.08.2010.
12:28
Vestionline A

Sprema se proglašenje nezavisnosti severa Kosmeta?

Prištinski list "Koha Ditore“ je danas objavio da su Vlada Kosova i diplomatska predstavništva i misije u Prištini u strahu zbog informacije da će Srbi na severu proglasiti nezavisnost. Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović svestan je postojanja inicijative Srba sa severa da proglase nezavisnost, ali smatra da ona nije ozbiljna, piše prištinski list "Ekspres“.

"Koha Ditore“ objavljuje da su informacije procurele iz srpskih institucija na severu, a ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi smatra da su u pitanju provokacije.

"To su provokacije. Imali smo sastanke sa zemljama Kvinta, predsednikom i premijerom. Pažljivo posmatramo razvoj situcije", redžepi Redžepi.

Međutim, kako piše "Ekspres“, predsednik Kosova Fatmir Sejdiu sastao se u utorak sa šefom UNMIKA Lambertom Zanijerom kako bi razgovarali o informacijama koje su se pojavile.

"Ekpres“ piše da su Srbi na severu pripremili izjavu, odnosno deklaraciju kojom će proglasiti nezavisnost. Još nije poznato ko stoji iza pet stranica deklaracije, piše prištinska štampa i napominje da bi ovaj dokument uskoro mogao da bude usvojen na zasedanju Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji, koja je osnovana u Zvečanu 2008. godine.

Oliver Ivanović kaže da ne zna ko stoji iza ovakve inicijative. "To nije ništa. To nije ništa zvanično. Postoje razne inicijative, kao što je i ona da se Kosovo pridruži Albaniji", napomenuo je Ivanović.

Upitan da li iza ovakve inicijative stoje Milan Ivanović i Marko Jakšić, Ivanović je odgovorio da je razgovarao sa jednim od njih i da je on negirao da je umešan. "U toj inicijativi nema službenog lica“, dodao je Ivanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.08.2010. 12:56
Север Космета да прогласи независност од Србије?????? Дајте људи да отерамо ове издајнике што пљачкају Србију, и да се залетимо доле и очистимо Свету Српску земљу од штрокавих шиптара, то је једино решење.
Četvrtak 19.08.2010. 13:57
Siptari trebace vam jos mnogo da falsifikujete istoriju da bi ste nas stigli..........Pozdrav.........
Četvrtak 19.08.2010. 14:01
E da i ne vidim u cemu je problem, Albanci su to uradili ( doneli deklaraciju o nezavisnosti ) pa ne razumem zasto to sada Srbi ne mogu.......???? Ako moze da mi to objasni neki Albanac, mislim da nije tesko pitanje..........????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online