Sreda 18.08.2010.
12:28
Vestionline

Sprema se proglašenje nezavisnosti severa Kosmeta?

"Koha Ditore“ objavljuje da su informacije procurele iz srpskih institucija na severu, a ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi smatra da su u pitanju provokacije.

"To su provokacije. Imali smo sastanke sa zemljama Kvinta, predsednikom i premijerom. Pažljivo posmatramo razvoj situcije", redžepi Redžepi.

Međutim, kako piše "Ekspres“, predsednik Kosova Fatmir Sejdiu sastao se u utorak sa šefom UNMIKA Lambertom Zanijerom kako bi razgovarali o informacijama koje su se pojavile.

"Ekpres“ piše da su Srbi na severu pripremili izjavu, odnosno deklaraciju kojom će proglasiti nezavisnost. Još nije poznato ko stoji iza pet stranica deklaracije, piše prištinska štampa i napominje da bi ovaj dokument uskoro mogao da bude usvojen na zasedanju Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji, koja je osnovana u Zvečanu 2008. godine.

Oliver Ivanović kaže da ne zna ko stoji iza ovakve inicijative. "To nije ništa. To nije ništa zvanično. Postoje razne inicijative, kao što je i ona da se Kosovo pridruži Albaniji", napomenuo je Ivanović.

Upitan da li iza ovakve inicijative stoje Milan Ivanović i Marko Jakšić, Ivanović je odgovorio da je razgovarao sa jednim od njih i da je on negirao da je umešan. "U toj inicijativi nema službenog lica“, dodao je Ivanović.

2024 © - Vesti online