Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 20.05.2019.
15:15
Vestionline, Tanjug A

Nervoza u Prištini

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da su ga privremene institucije u Prištini sprečile da danas poseti Lešak, gde je Srbima trebalo da uruči pomoć.

M. Karović
Marko Đurić (Foto: Arhiva)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da su ga privremene institucije u Prištini sprečile da danas poseti Lešak, gde je Srbima trebalo da uruči pomoć.

Đurić je na konferenciji za novinare rekao da je ta poseta bila najavljena u skladu sa sporazumom o posetama zvaničnika, koji su ugovorile neke ranije vlade, te ocenio da ta zabrana nije slučajnost, već da je rezultat nervoze privremenih institucija u Prištini...

Rezolucija o genocidu žalosna priča kosovske skupštine

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da je rezulocija kosovske skupštine o genocidu Srbije na KiM "žalosna i horor priča kosovskog parlamenta", kao i da lideri terorističke OVK, koji su svojim rukama činili zločine, glume sada neku pravdu, sudije i istraživače genocida.

Đurić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je ta rezolucija rezultat nervoze albanskih politicara i njihovog straha da bi mogli da budu pozvani na odgovornost od strane međunarodnog suda za zločine na KiM...

Đurić: Kukali da nemaju priliku,sad neće razgovor u skupštini

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da deo opozicije, iako je mesecima kritikovao da nema prilike za razgovor o Kosovu i Metohiji u institucijama, sada, kada je sednica sazvana, ne želi o tome da razgovara u parlamentu.

- Kukali su i plakali mesecima da tobože nemaju priliku da u institucijama razgovaraju o KiM. Mesecima su pričali, iako postoje redovne sednice Odbora za KiM, kako se u parlamentu ne raspravlja o tome i time su najdirektnije pogrešno obaveštavali i obmanjivali javnost - rekao je Đurić na konferenciji za novinare komentarišući odluku dela opozicije da ne prisustvuje posebnoj sednici parlamenta o KiM, 27. maja.

U petak sastanak Srba sa KiM sa predsednikom Vučićem

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se u petak u Beogradu sa predstavnicima Srpske liste i rukovodiocima svih srpskih institucija na KiM, sa kojima će razgovarati o daljim koracima, najavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

- Svi dalji koraci biće povlačeni u dogovoru sa izabranim predstavnicima srpskog naroda i predstavnika instituicija Srbije - rekao je Đurić na konferenciji za novinare...

Veličanstveni uspeh sloge i jedinstva srpskog naroda

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas, dan nakon izbora za gradonačelnike u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, da je Srpska lista ostvarila veći i bolji rezultat nego 2017. godine na lokalnim izborima.

Đurić je na konferenciji za novinare čestitao Srbima na KiM na, kako je rekao, veličanstvenom uspehu sloge, jedinstva i zajedničke borbe za opstanak na Kosmetu, na odgovornosti koju su pokazali, spremnosti i rešenosti da se bore da Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok ostanu srpski i u institucionalnoj i organskoj vezi sa Srbijom...

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.05.2019. 20:45
До године у Призрену!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online