Ponedeljak 20.05.2019.
15:15
Vestionline, Tanjug

Nervoza u Prištini

M. Karović
Marko Đurić (Foto: Arhiva)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da su ga privremene institucije u Prištini sprečile da danas poseti Lešak, gde je Srbima trebalo da uruči pomoć.

Đurić je na konferenciji za novinare rekao da je ta poseta bila najavljena u skladu sa sporazumom o posetama zvaničnika, koji su ugovorile neke ranije vlade, te ocenio da ta zabrana nije slučajnost, već da je rezultat nervoze privremenih institucija u Prištini...

Rezolucija o genocidu žalosna priča kosovske skupštine

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da je rezulocija kosovske skupštine o genocidu Srbije na KiM "žalosna i horor priča kosovskog parlamenta", kao i da lideri terorističke OVK, koji su svojim rukama činili zločine, glume sada neku pravdu, sudije i istraživače genocida.

Đurić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je ta rezolucija rezultat nervoze albanskih politicara i njihovog straha da bi mogli da budu pozvani na odgovornost od strane međunarodnog suda za zločine na KiM...

Đurić: Kukali da nemaju priliku,sad neće razgovor u skupštini

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da deo opozicije, iako je mesecima kritikovao da nema prilike za razgovor o Kosovu i Metohiji u institucijama, sada, kada je sednica sazvana, ne želi o tome da razgovara u parlamentu.

- Kukali su i plakali mesecima da tobože nemaju priliku da u institucijama razgovaraju o KiM. Mesecima su pričali, iako postoje redovne sednice Odbora za KiM, kako se u parlamentu ne raspravlja o tome i time su najdirektnije pogrešno obaveštavali i obmanjivali javnost - rekao je Đurić na konferenciji za novinare komentarišući odluku dela opozicije da ne prisustvuje posebnoj sednici parlamenta o KiM, 27. maja.

U petak sastanak Srba sa KiM sa predsednikom Vučićem

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se u petak u Beogradu sa predstavnicima Srpske liste i rukovodiocima svih srpskih institucija na KiM, sa kojima će razgovarati o daljim koracima, najavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

- Svi dalji koraci biće povlačeni u dogovoru sa izabranim predstavnicima srpskog naroda i predstavnika instituicija Srbije - rekao je Đurić na konferenciji za novinare...

Veličanstveni uspeh sloge i jedinstva srpskog naroda

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas, dan nakon izbora za gradonačelnike u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, da je Srpska lista ostvarila veći i bolji rezultat nego 2017. godine na lokalnim izborima.

Đurić je na konferenciji za novinare čestitao Srbima na KiM na, kako je rekao, veličanstvenom uspehu sloge, jedinstva i zajedničke borbe za opstanak na Kosmetu, na odgovornosti koju su pokazali, spremnosti i rešenosti da se bore da Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok ostanu srpski i u institucionalnoj i organskoj vezi sa Srbijom...

2024 © - Vesti online