Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.05.2019.
00:10
D. Dekić - Vesti A

Kabadahije se rugaju pravdi

Svoju ulicu dobila je familija bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, a brojna rodbina doskorašnjeg čelnika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke posao u državnoj službi. Ovoj dvojici političara zajednički imenitelj je sudski proces, ali i činjenica da su uprkos tome što su smenjeni sa funkcija i dalje jednako moćni.

printscreen youtube
Nepopravljiv: Dragoljub Simonović

Simonović, koji je optužen da je naručio paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića, na suđenju se nije pojavio, ali je presavio tabak i, kako je saopštilo Udruženje novinara Srbije, tužio tog novinara za nanošenje psihičkog bola, povredu ugleda i časti i uzrokovanje straha. Slučajno ili ne, tužba je, baš na Dan slobode medija, stigla na adresu izgorele Jovanovićeve kuće u Vrčinu.

U tužbi je Simonović naveo da su Jovanović, urednik portala Žig info Željko Matorčević i bivši komunalni inspektor Grocke Željko Vasić izneli u podnesku tužbe Pravobranilaštvu Grocke "vrlo uvredljive kvalifikacije" na račun Simonovića. Povredili su mu "čak i najdublja osećanja prema ocu", koga su okvalifikovali kao "incestoidnog", zbog čega traži 300.000 dinara.

Jovanović, međutim, to negira, a u podnesku koji je javnosti predstavio UNS navedeno je da za šest godina vladanja Simonovićevo bogatstvo dobilo ekstremne razmere, da je proširio svoju i sagradio kuću ćerki, a tastu kuću sa tri garaže. Sagradio je i vilu na Srebrnom jezeru i marinu za jahtu.

Taj podnesak iz septembra 2018. nije zasmetao Skupštini Beograda da tri meseca kasnije preimenuje Kasapovačku ulicu u kojoj živi Simonović u Braće Simonović, uz obrazloženje, koje je objavljeno i u "Službenom glasniku", da je to zasluženo. Naime, procenjeno je da su sada već pokojna braća Simonović izgradila ulicu uz železničku prugu pre 30 godina, u sokaku gde samo članovi te familije i žive.

Ovim potezom je Željko Matorčević nemalo iznenađen.

- Asfaltirali su put sami sebi, pa bi po takvoj odluci, više od 90 posto ulica u Grockoj trebalo da promeni naziv, jer ima ljudi koji su uradili više - kaže Matorčević.
Isto kao i Simonović, ponaša se i drugi najznamenitiji lokalni šerif u Srbiji Millutin Jeličić Jutka, doskorašnji prvi čovek Brusa.

Zaposlio sam celu familiju, pa šta? - zapitao je Jutka, koji je podneo ostavku pod velikim pritiskom javnosti, pošto je optužen za nedozvoljene polne radnje.

Jeličić, koga je više žena optužilo za nasrtaje, uslovljavao je posao njima ili članovima njihove porodice seksualnom vezom sa njim, rešio je da progovori za "Kurir" i priznao da je zaposlio 800 ljudi.

- Zapošljavao sam redom, ko je iz moje familije ne znam. Zaposlio sam sve koji su ispunjavali uslove, nisam gledao da li mi je familija ili nije, a meni su skoro svi familija - pravda se Jeličić i negira da je javno zemljište dao jednom kumu, a drugom sredio da ne plati zakup za kafanu.

Faraon iz Leskovca

Radost trijumfa štiglića gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića (na slici) nisu pomutila tri napada na Rome u tom gradu, koja su se desila proteklog vikenda. Za to vreme, Cvetanovićev ljubimac posle lenti za naj-džentlmena i naj-baštu okitio se zlatom za najlepše pevanje starih ptica i pohvalio na portalu grada. Cvetanović je Leskovčane šokirao i kada je svečano otvorio butik, NjC na groblju i slikao se u odori faraona. Za 50. rođendan je okupio 400 zvanica, a da nagrade obožava, pokazalo se kada je iz Hongkonga dobio dve diplome za uspešnog menadžera, pa se ispostavilo da su to nagrade za koje svako može da se prijavi uz plaćanje kotizacije.

Vazduh u vodi

Povodom priča da je Milutin Jeličić bratanca Ivana Jeličića zaposlio u javnom preduzeću Rasina Brus, a on mu otpisao dug za vodu u privatnoj firmi kaže da je ovlašćenja za firmu predao pre 15 godina.

- Direktor je tražio otpis duga, a firma je izgorela 2012. Javio se kvar na vodomeru, ono kad vazduh ide kroz vodomer, a nema vode. Kažu, pokvario se i mesec dana je pokazivao da se voda nenormalno troši, a nije. Veliki račun je bio zbog greške u satu - objasnio je Jeličić.

Zatvor, pa funkcija

Šerifa je u lokalu bilo još, a neki od njih su bili u zatvoru, pa na funkciji. Predrag Belić Baki, nekadašnji čelnik opštine Alibunar pritvaran je u "Sablji" pod sumnjom da se bavio iznudama i dilovanjem droge, a kratko je 2017. otišao u zatvor zbog zloupotrebe službenog položaja i sumnje da je budžet oštetio za 247 miliona dinara. U Žablju, koji je 2017. vodio Čedomir Božić, DRI je otkrio nenamensko trošenje od 1,3 miliona evra, a utvrđeno je i da je opština pazarila roze ajfon za oko 800 evra.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online