Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.01.2019.
20:18 >> 20:44h
blic.rs A

Vučić o hapšenju Simonovića: Partijska knjižica nikoga neće zaštititi od odgovornosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je policija danas uhapsila i zadržala predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića kao nalogodavca paljenja vozila supruge novinara Milana Jovanovića, i poručio da će novinari biti zaštićeni, a da partijska knjižica nikog neće štiti od odgovornosti.

EPA/Koca Sulejmanovic
Aleksandar Vučić

Vučić je podsetio da je Simonović i predsednik opštinskog Odbora i član Glavnog odbora SNS.

- Partijska knjižica nikoga neće zaštiti od odgovornosti, novinari će biti zaštićeni, svidelo se to nekome ili ne, a nasilje će biti najoštrije kažnjeno - rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare, po povratku iz Davosa.

On je podsetio da je 12. decembra prošle godine došlo do požara na putničkom vozilu mercedes u vlasništvu supruge Milana Jovanovića, novinara portala "Žig" , koje je bilo parkirano u garaži, pa se požar proširio na garažu i prizemlje.


Uzete su sve informacije i i izjave od Milana i nejgove supruge i on je istakao da kao jedini razlog napada na njega vidi afere o kojima je pisao u vezi sa Simonovićem i njemu bliskim ljudima. 

- Partijska knjižica nikog neće sačuvati u ovoj zemlji i novinari će biti zaštićeni", poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naglasio da je hapšenje Dragoljuba Simonovića poruka i za sve druge na lokalu "da se ne igraju - jer će biti najstrože kažnjeni.

- Ovo je poruka da znaju da nasilje nikom neće biti dozvoljeno i to je odlučna poruka države, a videćete i druge poruke, pošto će neki da govore da je neko zbog njih nešto morao da uradi. Videćete da neće biti nekažnjivosti ni prema onima iz bivše, a ni sadašnje vlasti - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.


Jednom ćemo, kaže, da prekinemo taj začarani krug i nijedan političar "ma koje boje bio" neće biti zaštićen.

On je dodao da je danas važan dan, jer, kako kaže, pokazuje svu odlučnost i želju da stvari u Srbiji menjamo i da pošaljemo poruku svetu da je Srbija sigurna zemlja.

- Naš je posao da kažnjavamo i počinioce i nalogodavce i to će u budućnsoti država da čini i to svima mora da bude jasno - rekao je Vučić.

Podsetio je da u Srbiji nije bilo ubistava novinara kao u Slovačkoj, Malti, Danskoj i nekim drugim zemljama EU ili ranjavanja u Crnoj Gori.

On je poručio da će se Srbija posvetiti pravdi i vraćanju kontrole narodu, da ljudi mogu da osete i vide da se neko bori za pravdu i za njih.

Vučić je rekao da su pre nekoliko dana predložene izmene Krivičnog zakona.

- I ponavljam danas, u najkraćem mogućem roku biće donete izmene Krivčnog zakona i biće donet Zakon o poreklu imovine. Posle toga svima će sve biti jasno u Srbji, a čini mi se da će kriminalcima biti najasnije da sa državom nema igre - poručio je Vučić. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online