Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 09.08.2010.
19:52
Tanjug A

LDP: Povući rezoluciju o Kosmetu

Liberalno-demokratska partija zatražila je danas momentalni zaokret srpskih vlasti po pitanju Kosova i Metohije, povlačenje rezolucije o Kosmetu koju je Srbija podnela Generalnoj skupštin i UN i pisanje nove u dogovoru sa Evropskom Unijom.

Traži podršku zemalja koje su priznale nezavisnost Kosmeta: Čedomir Jovanović
 


Predsednik te stranke Čedomir Jovanović izjavio je danas da treba povući Rezoluciju o Kosmetu i u dogovoru sa svim parlamentarnim strankama napisati novu i predložiti je EU, kako bi bili rešeni svakodnevni problemi Srba na Kosmetu i osigurane veze Srbije i Evrope.
 

LDP, prema Jovanovićevim rečima, insistira na "momentalnom" zaokretu u kosmetskoj politici jer će njene katastrofalne posledice ugroziti ionako težak život Srba na Kosmetu i "kosovizovati" budućnost Srbije.

"Srbiji je potrebna nova politika koja podrazumeva okretanje što bržem ulasku u punopravno članstvo EU i NATO, izgradnju institucija, tržišne ekonomije, promenu spoljne politike, nastavak procesa reformi i modernizacije društva, stvaranje socijalno odgovorne države", istakao je Jovanović.

On je napomenuo da Srbija treba da iskoristi priliku i da započne dijalog o demokratizaciji Kosmeta, izgradnji društva na novim vrednostima, jer se samo tako može obezbediti normalan život Srba, saopšteno je iz te stranke.

Predsednik LDP je naveo da ta stranka insistira na dogovoru i dijalogu sa EU i Amerikom i isključivom razmišljanju o interesu Srba na Kosmetu.


"Od samog početka bilo je jasno da je državna politika osuđena na neuspeh i to danas nije nemoguća misija, nego poraz za koji treba da se preuzme odgovornost. LDP je pet godina upozoravala na ovakav ishod", rekao je Jovanović.


On je naveo da je vlast, umesto da posluša predlog LDP da se rezolucija piše sa EU, brzopleto podnela tekst, "bez namere da se dobije podrška zemalja članica EU", te dodao da Srbija sada mora u svetu pronaći razumevanje i svoje interese ostvarivati u dogovoru sa EU i Amerikom.
 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.08.2010. 20:43
Ovaj covek, ako zeli nesto dobro da ucini za Srbiju, najbolje da se povuce iz politike.Umesto sto prica gluposti, nek objasni narodu odakle mu novac za telohranitelje i skupe automobile.
Ponedeljak 09.08.2010. 23:38
Zasto Ceda ne tuzi kad ga prozivaju da je narkomancina ??? Zato sto ima test koji se radi dlaci i moze da se dokaze ako je covek ikad u zivotu uzimao kokain . Al njemu se sve oprasta jer je placenik i izadjnik
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online